Inclusie & diversiteit: 3 initiatieven komende 1,5 week - AVV Zeeburgia

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Inclusie & diversiteit: 3 initiatieven komende 1,5 week

Inclusie & diversiteit: 3 initiatieven komende 1,5 week

12 november 2022 20:30


Zeeburgia zet zich al jaren heel stevig in voor inclusie en diversiteit in het voetbal. Zoals voorzitter Huub Wilbrink onlangs tijdens zijn quote of the week zei: “Niemand is hetzelfde, maar bij ons is iedereen gelijk. Daar zet ik me 100% voor in”. Deze week neemt Zeeburgia dan ook deel aan 2 bijeenkomsten die hierop gericht zijn, op 22 november faciliteren we opnames van de Anne Frank Stichting bij ons.

Nagesprek documentaire over homofobie, racisme en seksisme - 17 november Pakhuis de Zwijger

Op donderdagavond 17 november wordt in Pakhuis de Zwijger de documentaire ‘Mijn club: een ode aan het voetbal’ vertoond, over homofobie, racisme en seksisme in het voetbal. 


Hoofd operationele zaken Roger Karamat Ali zal samen met Karin Blankenstein van de John Blankenstein Foundation en Mustapha Sergey Bah deelnemen aan het nagesprek waar de volgende vragen centraal staan: maar hoe nu verder? Hoe maken we de voetbal wereld een stukje inclusiever?

Lees hier alles op de website van Pakhuis de Zwijger.

Debat tijdens dag van Queer & Sport - 18 november Pakhuis de Zwijger

Op vrijdag neemt voorzitter Huub Wilbrink tijdens de conferentie Dag van Queer & Sport deel aan het debat met de stelling: ‘We doen toch al genoeg aan inclusiviteit? Of toch niet?’ Samen met deskundigen, bestuurders en sporters gaat hij hierover in gesprek. 

Dag-van-Queer-en-Sport-DEF-1-small.jpegDe Dag van Queer & Sport staat in het teken van veiligheid en inclusie in de sport. Onder andere de Gemeente Amsterdam, de John Blankenstein Foundation en NOC NSF zullen hierbij aanwezig zijn.

Wil je mee?

Wil je donderdagavond mee de documentaire kijken in Pakhuis de Zwijger? Meld je dan hier snel aan. Als je vrijdag mee wil naar de conferentie moet je even contact opnemen met Huub Wilbrink via huub@zeeburgia.nl om te kijken of er nog plek is.

Opname Fair Play workshop Fair Play Anne Frank Stichting - 22 november

Op dinsdag 22 november zal de Anne Frank Stichting bij Zeeburgia opnames maken in de Z-kantine voor een promotie video van hun zogenaamde Fair Play workshop. Hier zullen spelers van de Jongens en Meiden onder 15 aan mee doen. De kantine is die dag daarom gesloten.

f48Ws5TRRKEdKjfGfwQt.jpg__1536x1536_q85_subsampling-2.jpgDe workshop gaat over vooroordelen, discriminatie en groepsdruk. Via Fair Play worden kinderen geconfronteerd met moslimdiscriminatie, homodiscriminatie en antisemitisme. Fair Play daagt uit na te denken over hun eigen handelen. Deelnemers krijgen zo inzicht in hun eigen houding en het effect van hun uitspraken.

Zie hier de gehele uitleg van de Fair Play workshop.


Wat voor initiatieven heeft Zeeburgia gericht op inclusie en diversiteit?

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!