Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Maatschappelijk nieuws

Maatschappelijk nieuws

Festival Football for Unity bij Zeeburgia op 3 & 4 juli

29 juni 14:00  Op 3 & 4 juli organiseren wij het Football for Unity Festival. Een voetbalfestival met een diepere laag: de brug slaan tussen nieuwe Amsterdammers en bestaande Amsterdammers. Om ruimte te creëren voor sociale integratie van vluchtelingen en statushouders.meer »

539x gelezen

Weerbaarheidstrainingen vast onderdeel Voetbalacademie in 2021/2022 & 2022/2023

29 mei 10:45  Bij Zeeburgia zijn we afgelopen maart gestart met het een pilot op het gebied van weerbaarheidstrainingen voor onze jeugdleden. Dit is iedereen zo goed bevallen dat we hebben besloten dit ook de komende twee seizoenen te doen, samen met onze vaste samenwerkingspartner De Sportpedagoog. meer »

469x gelezen

Werkbezoek Stadsdeelvoorzitter Maarten Poorter aan Zeeburgia Inclusive Community Programma

2 april 17:30  Woensdag 31 maart bracht Stadsdeelvoorzitter Maarten Poorter een digitaal bezoek aan het Zeeburgia Inclusive Community Programma. Tijdens een online Teams-vergadering werden verschillende onderdelen van dat programma gepresenteerd door onze vrijwilligers, waarna Maarten en zijn collega’s daarover met ons in gesprek gingen. De gesprekken leidden tot mooie nieuwe ideeën rond inclusie en de community rol die Zeeburgia in Amsterdam-Oost vervult.meer »

699x gelezen

Opleiding statushouders tot scheidsrechter & trainer

16 maart 20:15  Vanaf deze week starten trainers- en scheidsrechtersopleidingen voor statushouders en vluchtelingen bij Zeeburgia in het kader van het Legacy Sports Program in Amsterdam. Onder leiding van Abdel Kaddour en begeleiders Danielle Holshuijsen & Vildan Kolic worden de komende maand 5 deelnemers opgeleid tot scheidsrechter door middel van de beproefde Refugee Referees aanpak, 9 andere deelnemers krijgen een mooie introductie in het trainers- en coachvak van hoofd opleiding Mike Kolf en coördinator Patrick de Braij.meer »

854x gelezen

Stages Marith, Moïse & Sharif succesvol afgerond

18 februari 20:15  In de eerste helft van het seizoen is er ondanks Corona succesvol stage gelopen door verschillende stagiairs. Elk jaar weer melden zich verschillende gemotiveerde en goede MBO en HBO studenten bij Zeeburgia die op verschillende terreinen stage lopen, en daar zijn we hartstikke blij mee. De afgelopen periode waren dat Moïse Zilder, Marith Baltus, Sharif Velland en Melvin Wesselo.meer »

413x gelezen

Inspire to aspire: vergemakkelijken overstap naar hoger onderwijs

20 oktober 20:30  Onze maatschappelijk partner Diversity Talks heeft een prachtig programma opgezet: Inspire to Aspire. Dit is een programma met het doel de overstap naar het hoger onderwijs voor scholieren te vergemakkelijken. Een onderdeel van het programma is 1-op-1 mentoring tussen studenten en scholieren. De student-mentoren ondersteunen de scholieren op zowel academisch als persoonlijk vlak. Ben jij scholier en op zoek naar individuele begeleiding van een student? Of ben jij een student die als mentor een scholier wil begeleiden? Meld je dan aan!meer »

560x gelezen

AT5: Bij Zeeburgia worden statushouders opgeleid tot scheidsrechters

23 februari 14:45  Gister heeft AT5 een mooie reportage gemaakt over het Refugee Referees project, waar nu 4 statushouders aan deelnemen. Met mooie beelden van scheidsrechter Roni Herani en interviews met coördinator Vildan Kolic en bestuurslid Huub Wilbrink. Voetbalclub Zeeburgia in Oost kregen twee jaar geleden nieuwe buren. Op een oud oefenveld werd het 'Stek Oost' gebouwd, een wooncomplex voor jonge Amsterdammers en jonge statushouders. De club begon een opleiding voor scheidsrechters.meer »


Jonge statushouders van Stek Oost leren de regels van het spel

10 februari 17:00  In de februari editie van het blad Amsterdam (editie Oost) van de gemeente is een leuk artikel opgenomen over onze Refugee Referees. Buurtsportcoach Wouter Westenberg en Francis Luzinda (speler Zondag 11 en scheidsrechter in opleiding) komen aan het woord.meer »

505x gelezen

Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!