Maatschappelijke partners - AVV Zeeburgia

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Maatschappelijke partners

Maatschappelijke partners

Zeeburgia is meer dan voetbal en werkt samen met verschillende maatschappelijke partners. Zie hieronder de organisaties waar we mee samenwerken en de bijdrage die de organisaties doen.


 


De Freek en Hella de Jonge Stichting doet een jaarlijkse bijdrage aan de Voetbalacademie.

In de schoolruimte van het nieuwe clubgebouw verzorgt Zeeburgia met medewerking van het Amsterdam University College (AUC) gratis huiswerkbegeleiding voor Zeeburgia voetballers (jongens en meiden) van alle schooltypen van het voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo). Studenten doen dit als community project binnen hun studie onder de naam Z-AUCoaching.

De stap van de basisschool naar de middelbare school is soms best lastig. School's cool helpt hierbij door een mentor te koppelen aan een leerling, die komt ruim een jaar lang elke week thuis helpen een goede start te maken in het voortgezet onderwijs. Ook Zeeburgia leden komen hiervoor in aanmerking, lees hier meer.
Stadgenoot is de woningcorporatie die Stek Oost heeft gerealiseerd op ons voormalig trainingsveld. Stek Oost wordt verhuurd aan een mix van statushouders en jongeren van 18 tot en met 27 jaar. Deze jongeren met verschillende achtergronden gaan samen een community opbouwen.

Stadgenoot is partner van Zeeburgia, omdat Stadgenoot het belangrijk vindt dat statushouders zich verbinden aan maatschappelijke organisaties zoals Zeeburgia.
Dynamo verzorgt bij Zeeburgia een coördinatiepunt voor van waaruit de nieuwe bewoners van Stek Oost in contact worden gebracht met de sportverenigingen en de huidige bewoners. Denk aan inzet op activering en participatie, brugfunctie naar zorg en sport.
Zeeburgia heeft meegewerkt aan de oprichting van StudieHub Amsterdam: alle onderwijsvernieuwers onder één dak. Binnen de gemeente Amsterdam ontdekken innovatieve start-ups en jonge onderwijsinitiatieven steeds effectievere vormen om bij te dragen aan de ontwikkeling van onderwijs. Om al die partijen nog meer impact te laten genereren zijn deze bij elkaar gebracht onder 1 dak, in 1 community onder de noemer StudieHub Amsterdam.

Het TomTom AUCSA Fund (een initiatief van de Amsterdam University College Student Association (AUCSA) en Tom Tom) draagt bij aan de huiswerkbegeleiding. Met hun gift wordt het mogelijk gemaakt om meer lesmateriaal (agenda's, notebooks etc) te verzorgen en worden jaarlijkse excursies naar bijvoorbeeld het NEMO of Waag Planet B georganiseerd. Een prachtige ervaring voor de deelnemers.

JCF_logo.jpeg

Zeeburgia biedt samen met o.a. de Johan Cruyff Foundation scheidsrechters- en trainerscursussen aan voor vluchtelingen en statushouders.

Football for Unity is een project van de UEFA Foundation for Children gefinancierd door de Europese Commissie. Het Football for Unity project wordt uitgevoerd in alle speelsteden van het EK 2020 dat komende zomer plaatsvindt.

In het Legacy Sports Program in Amsterdam, in samenwerking met lokale stakeholders die werken met de doelgroep, zullen vluchtelingen en statushouders deelnemen aan trainingen en vervolgens sportactiviteiten met als doel om hen een structurele plek binnen de Amsterdamse sport te geven.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!