Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Meldpunt racisme

Meldpunt racisme

Zee-nee_websitebanner.jpeg


Bij Zeeburgia treden we op tegen racisme. Helaas hebben onze leden hier op regelmatige basis mee te maken. Lees hier ons statement tegen racisme en de aandacht in de media daarvoor.

De KNVB maakt het sinds het seizoen 2019/2020 weer mogelijk om deze incidenten te melden. We nemen deze mogelijkheid serieus en melden vanaf januari 2020 in principe alle incidenten.

Bestuurslid met de portefeuille gedrag & tucht Erny Kort is blij met deze stap: “Bij voetbal hoort geen racisme. Nooit. Nu hebben we een goede manier om dit te registreren, ook voor de KNVB, en kan er op de juiste manier worden opgetreden.”

Vertrouwenspersoon Debbie Rokette is ook blij: “Binnen Zeeburgia heb ik nog geen racisme incident meegemaakt, maar wel tegen onze leden. Hopelijk helpt dit de drempel te verlagen om meldingen te doen en kunnen we hier samen nog gerichter mee aan de slag”

Hoe werkt het

 

Je kunt melding doen van racistische incidenten door Zeeburgianen (leden, ouders, trainers, vrijwilligers, stafleden) en tegen Zeeburgianen (leden, ouders, trainers, vrijwilligers, stafleden, wedstrijdleiding).

De melding doe je hieronder, deze wordt in behandeling genomen door het bestuur, waarna vervolgstappen worden gezet. Denk aan een melding bij een andere vereniging, aangifte of de inzet van onze eigen Klachtencommissie mocht het binnen Zeeburgia spelen. 

Uiteraard kun je ook altijd bij de vertrouwenspersoon terecht.

Wat is racisme

 

We sluiten aan bij de definitie die de KNVB ook hanteert in de Richtlijn anti-discriminatie en anti-racisme beleid: het uiten van minachting, vijandigheid of haat van het ene ras jegens het ander, voortkomend uit een gevoel van meerwaarde.

 


Meldpunt racisme

Omschrijf hier het incident en neem ook eventuele andere aanwezigen (mogelijke getuigen) op.

Neem op met wie (bijvoorbeeld trainer/teamleider) je het incident hebt besproken. Alleen indien van toepassing

Bijvoorbeeld 015-2 zaterdag, of scheidsrechter* = verplicht
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!