Succesvolle workshop Sport voor iedereen van John Blankenstein Foundation - AVV Zeeburgia

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Succesvolle workshop Sport voor iedereen van John Blankenstein Foundation

Succesvolle workshop Sport voor iedereen van John Blankenstein Foundation

4 juni 2023 13:30


Vorige week is er bij Zeeburgia een succesvolle pilot workshop geweest met de Meiden onder 15. Tijdens de workshop van ruim een uur gingen de de meiden onder leiding van Thijs Smeenk en Karin Blankenstein van de John Blankenstein Foundation in gesprek over jezelf zijn op de club.

Het was een leerzame bijeenkomst, waar vrijuit is gesproken over het soms lastige onderwerp homofobie (beter gezegd LHBTI) en wat voor handvatten heeft gezorgd om onze reguliere weerbaarheidstrainingen verder te verbeteren.

Zeeburgia heeft inclusie en diversiteit hoog in het vaandel staan. Zo mengen we ons met regelmaat in het maatschappelijk debat over discriminatie en racisme en organiseren we met de Sportpedagoog al jaren weerbaarheidstrainingen voor onze Academie teams. Onze spelers leren daarin samen o.a. omgaan met discriminatie en racisme op en rond het veld. Onlangs werkten we ook nog mee een prachtige promotievideo van de Anne Frank Stichting voor hun workshop Fair Play.

Meer achtergrondinformatie over de workshop

Zoals de JBF zegt: in sport gaat het om drie dingen: dat iedereen zichzelf kan zijn, lekker kan spelen en presteren en dat alle spelers tijdens en na de wedstrijd goed met elkaar omgaan. En dat is niet altijd zo. Zeker niet voor de groep van homo- en biseksuele sporters.

Scheldwoorden, vooroordelen en het niet uitdragen van acceptatie maakt dat homo’s te vaak onzichtbaar blijven. Zij worstelen jarenlang - ten onrechte - om uit de kast te komen.

Als sport voor iedereen is, dan moet ook iedereen zich thuis kunnen voelen in jouw club. Een eerste stap om het klimaat voor homo’s te verbeteren is om het onderwerp bespreekbaar te maken. 

De workshop ‘Sport voor iedereen’ gaat hierop in. Met korte filmpjes, stellingen en gesprek wordt het onderwerp bespreekbaar gemaakt.

Lees hier meer: https://www.johnblankensteinfoundation.nl/vraag-een-gratis-workshop-aan/

johnblankensteinfoundationX2.png

Achtergrond

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!