Meldpunt racisme - AVV Zeeburgia

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Meldpunt racisme

Meldpunt racisme

Bij Zeeburgia treden we op tegen racisme. Helaas hebben onze leden hier op regelmatige basis mee te maken. Lees hier ons statement tegen racisme en de aandacht in de media daarvoor.

De KNVB maakt het sinds het seizoen 2019/2020 weer mogelijk om deze incidenten te melden. We nemen deze mogelijkheid serieus en melden vanaf januari 2020 in principe alle incidenten.

Hoe werkt het

 

Je kunt melding doen van racistische incidenten door Zeeburgianen (leden, ouders, trainers, vrijwilligers, stafleden) en tegen Zeeburgianen (leden, ouders, trainers, vrijwilligers, stafleden, wedstrijdleiding).

De melding doe je hieronder, deze wordt in behandeling genomen door het bestuur, waarna vervolgstappen worden gezet. Denk aan een melding bij een andere vereniging, aangifte of de inzet van onze eigen Klachtencommissie mocht het binnen Zeeburgia spelen. 

Uiteraard kun je ook altijd bij de vertrouwenspersoon terecht.

Wat is racisme

 

We sluiten aan bij de definitie die de KNVB ook hanteert in de Richtlijn anti-discriminatie en anti-racisme beleid: het uiten van minachting, vijandigheid of haat van het ene ras jegens het ander, voortkomend uit een gevoel van meerwaarde.


Meldpunt racisme

Omschrijf hier het incident en neem ook eventuele andere aanwezigen (mogelijke getuigen) op.

Neem op met wie (bijvoorbeeld trainer/teamleider) je het incident hebt besproken. Alleen indien van toepassing

Bijvoorbeeld 015-2 zaterdag, of scheidsrechter* = verplicht
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!