Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Aanvalsplan tegen racisme goede 1e stap

Aanvalsplan tegen racisme goede 1e stap

8 februari 2020 15:30


Op zaterdag 8 februari is door de KNVB directie en de minister van Volksgezondheid, Welzijn & Sport Bruins en de minister van Sociale zaken en Werkgelegenheid Koolmees het aanvalsplan tegen racisme (en discriminatie) gelanceerd bij Zeeburgia.We zijn er trots op dat dit bij Zeeburgia heeft plaatsgevonden en het is zeer te prijzen dat zo snel een plan is opgesteld, ondertekend door de Rijksoverheid en vele anderen. 


In het plan zitten allerlei maatregelen, waarvan sommige onderdelen nog wat minder zijn uitgewerkt. Vooral de onderdelen ‘voorkomen’ en ‘sanctioneren’ vallen positief op. Denk aan het scholingsprogramma voor 5.000 scheidsrechters, de campagne die vóór de zomer gelanceerd wordt en de speciale aanklagers voor incidenten op dit gebied.

Voorzitter Marianne van Leeuwen is blij met het plan: “Alle vormen van discriminatie moeten de wereld uit, ik ben wel echt blij dat racisme nu specifiek de aandacht krijgt; daar is het nu tijd voor. Het is zaak de schijnwerper hier op te houden in de komende maanden en jaren, we werken daar graag aan mee”.

Hoofd Operationele Zaken Roger Karamat Ali sluit zich hierbij aan: “De vraag om stelling te nemen is beantwoord. De intenties zijn er nu ook. Tijd om door te pakken. Samen.”Afgelopen vrijdag is bij Zeeburgia een meldpunt tegen racisme gelanceerd, waarmee we zelf nog beter zicht krijgen op de problematiek én de KNVB in staat stellen hier tegen op te treden.

Zeeburgia zal ook de komende periode actief bijdragen aan het bestrijden van racisme in het amateurvoetbal onder aanvoering van Marianne van Leeuwen, Roger Karamat Ali en Huub Wilbrink. Vragen daarover? Spreek hen aan op de club.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!