Routekaart KNVB - update 6 mei - AVV Zeeburgia

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Routekaart KNVB - update 6 mei

Routekaart KNVB - update 6 mei

6 mei 2021 17:30


De KNVB heeft geeft periodiek een update hoe aangekeken wordt tegen het afronden van het huidige seizoen. Er wordt daarbij rekening gehouden met een optrainperiode/ voorbereidingsperiode van een aantal weken om fit te kunnen starten.

Uiteraard nemen alle Zeeburgia veld en zaalteams óf deel aan de halve competities óf aan de Regio Cup als dit mogelijk is. Lees hieronder wat de Regio Cup inhoudt en hoe de totale routekaart eruit ziet.

Update 6 mei: DEFINITIEF GEEN KNVB REGIOCUP VOOR VOLWASSENEN

 

KNVB 6 mei 2021

De KNVB heeft besloten dat de KNVB Regiocup dit seizoen definitief niet meer haalbaar is voor senioren. Nu het kabinet de mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen heeft doorgeschoven van 11 mei naar (op z’n vroegst) 18 mei, blijft er te weinig tijd over voor een toernooi.

Zie hier het gehele bericht van de KNVB.

 

Update 14 april: ONZEKERHEDEN RONDOM KNVB REGIOCUP

 

KNVB 14 april 2021

Dinsdagavond heeft het kabinet de verlenging van de meeste coronamaatregelen bekendgemaakt. Dit heeft grote gevolgen voor het amateurvoetbal in Nederland en met name de KNVB Regiocup, waarbij een aantal data en factoren op dit moment nog niet zeker zijn. De komende weken wordt definitief de knoop doorgehakt over de haalbaarheid van de KNVB Regiocup voor de verschillende voetbalvormen. Voor het zaalvoetbal is wel al bepaald dat de KNVB Regiocup komt te vervallen.

Zie hier het gehele bericht van de KNVB.

 

Update 24 maart:  categorie A futsal en jeugd definitief niet hervat

 

KNVB 24 maart 2021

Gisteravond zijn tijdens de persconferentie wederom weinig versoepelingen bekendgemaakt, met als gevolg dat het voortzetten van de jeugdcompetities in de categorie A en de onder 23 ook niet meer mogelijk is. (Red. eerder werd dit al voor de B categorie en ook A categorie Futsal bekend). Ontzettend jammer. Ook deze competities stromen door naar de Regiocup. We hopen uiteraard dat de Regiocup zo snel mogelijk gestart kan worden. Alle voorbereidingen zijn hiervoor in volle gang, dus zodra de maatregelen het toelaten, gaat de KNVB Regiocup van start, zodat we dit seizoen toch met wedstrijden kunnen afsluiten. Er werd 1 lichtpuntje genoemd: vanaf 31 maart gaat de avondklok om 22 uur in, waardoor we vanaf dan een uur langer kunnen trainen.

KNVB Regio Cup

Ondanks het uitblijven van versoepelingen is er de hoop om dit seizoen nog wedstrijden te organiseren. Zoals we in eerdere updates meldden, zijn alle teams automatisch ingeschreven voor de KNVB Regiocup. We zorgen dat we alles klaar hebben staan om direct te kunnen starten zodra de versoepelingen dat toestaan. Dit geldt zowel voor jeugd als seniorenteams, ook al kunnen de seniorenteams nu nog niet onbeperkt trainen en is het perspectief voor hen vooralsnog anders. Meer informatie over de KNVB Regiocup lees je op www.knvb.nl/regiocup. Uiterlijk 9 april wordt de poule-indeling bekendgemaakt.

Uitschrijven Regio Cup

Zijn er teams die niet deel willen nemen aan de Regiocup, dan willen we je vragen deze zo snel als mogelijk uit te schrijven via de bestaande route, zodat we hen niet indelen. Uitschrijven kan tot en met uiterlijk 26 maart.

 

Update 28 februari:  senioren categorie A definitief niet hervat

 

KNVB: Helaas zijn we ook op het punt gekomen dat, conform de routekaart, de competities van senioren categorie A, waaronder dus alle competities van de 1e elftallen in de 2e divisie t/m 5e klasse niet kunnen worden hervat. Dit houdt in dat er geen promotie/degradatie zal plaatsvinden en dat de indeling voor het seizoen 2021/’22 zal worden gebaseerd op de indeling van het huidig seizoen 2020/’21. Voor deze teams wordt in navolging van de categorie B ook de KNVB Regiocup aangeboden, zodra de coronamaatregelen dat toestaan.

Veldvoetbal
Voor de categorie A senioren wordt de competitie definitief niet hervat, met uitzondering van de competities t/m O23 en de categorie A jeugd:

 • ‘’Voor de categorie A jeugd en O21 en O23 teams geldt dat we de routekaart volgen en (her)-start van de competitie nog steeds tot de mogelijkheden behoort.
 • Wanneer ook voor deze categorieën de deadlines tot optrainen verstrijken, zullen ook deze competities doorstromen naar de KNVB Regiocup.
 • ALLE overige teams uit de categorie A stromen automatisch door naar de KNVB Regiocup. Op www.knvb.nl/regiocup staat alles verder uitgelegd.

 

Zaalvoetbal
Zoals reeds bekend is, wordt voor de categorie B senioren de competitie niet meer hervat. Voor de categorie A is er nog wel de mogelijkheid om de competitie te hervatten.

 • Voor de categorie A senioren geldt dat we de routekaart volgen en (her)-start van de competitie nog steeds tot de mogelijkheden behoort.
 • Wanneer ook voor deze categorieën de deadlines tot optrainen verstrijken, zullen ook deze competities doorstromen naar de KNVB Regiocup.
 • Alle teams uit de categorie B stromen automatisch door naar de KNVB Regiocup. Op www.knvb.nl/regiocup staat alles verder uitgelegd.

 

Uitleg KNVB Regio Cup

 

IMG_2474.PNG

De KNVB wil voor de amateurverenigingen kleinschalige regionale competities organiseren voor het vervolg van het huidige seizoen: de KNVB Regio Cup. Dit gebeurt in elk geval voor alle teams in de Categorie B veld en zaal en pupillen.

Hier komt de Categorie A bij als deze competities ook niet meer op tijd kunnen worden hervat vanwege de coronamaatregelen. De startdatum en duur van de KNVB Regio Cup zijn uiteraard ook afhankelijk van deze beperkingen.

Lees hier alle informatie over de KNVB Regio Cup.

NB Voor de Onder 21 en Onder 18 hoopt de KNVB ook op het spelen van een halve competitie en anders wordt door de KNVB een alternatief programma georganiseerd.

KNVB Routekaart herstart competities amateurvoetbal

 

Door het coronavirus zit een 'normale' afronding van de huidige competities in het amateurvoetbal er niet meer in. Wat we nog wel kunnen verwachten dit seizoen hangt af van de coronamaatregelen en verschilt per categorie. Nadat het kabinet gisteren de routekaart met coronamaatregelen heeft gepresenteerd, kunnen we dit vandaag opvolgen met de eigen routekaart voor het amateurvoetbal. Hierin speelt de onzekerheid rondom de ontwikkeling van het coronavirus de hoofdrol. Veel scenario’s zijn hierdoor eerder al gesneuveld, maar ons doel blijft om opties open te houden en iedereen zoveel mogelijk te laten voetballen als dat (weer) kan. Sportiviteit blijft de leidraad.

routekaart-amateurvoetbal.png

De KNVB hanteert voor de senioren veldcompetities in categorie A een uiterste startdatum in het speelweekend van 10 en 11 april en een minimale voorbereidingsperiode waarin zonder beperkingen getraind kan worden (vanaf risiconiveau ‘ernstig’) van 4-5 weken. Trainen zonder beperkingen zou in dat geval mogelijk moeten zijn vanaf 10 maart.

Voor de jeugd uitkomend in de categorie A is de uiterste startdatum van de competities in het speelweekend van 17 en 18 april. Omdat het grootste deel van deze teams op dit moment al zonder beperkingen kunnen trainen, geldt voor hen een kortere voorbereidingsperiode van 2-3 weken. Alle jeugdteams (incl. O18 en O19) moeten in dat geval vanaf 24 maart zonder beperkingen kunnen trainen.

Voor het zaalvoetbal geldt een uiterste startdatum van 19 april. Ook voor de zaalteams wordt een minimale voorbereidingsperiode gehanteerd waarin zonder beperkingen getraind kan worden van 4-5 weken. Vanaf 22 maart moeten in dat geval de zaaltrainingen kunnen starten.

Mocht in de eerstvolgende coronapersconferentie van 23 februari blijken dat er niet afgeschaald kan worden naar het risiconiveau ‘ernstig’, dan worden alle competities in de categorie A definitief niet meer hervat. Teams uitkomend in de categorie A stromen in dat geval door naar de KNVB Regio Cup. Medio februari start de KNVB een inventarisatie onder teams uit de categorie A over hun deelname aan de KNVB Regio Cup.

Zie hier het hele artikel over de Routekaart.

 

Speel ik A of B categorie?

 

Categorie A senioren

 • Zaterdag 1
 • Zaterdag 2
 • Zaterdag 3

Categorie A jeugd

Jongens

 • JO19-1
 • JO19-1-Zondag
 • JO17-1
 • JO17-2
 • JO17-1-Zondag
 • JO16-1
 • JO15-1
 • JO15-2
 • JO15-1-Zondag
 • JO14-1
 • JO13-1
 • JO13-2
 • JO13-3
 • JO13-4

Categorie B jeugd

Jongens

 • JO15-2-Zondag
 • JO14-1 Zondag
 • JO13-5
 • JO13-6
 • JO13-7
 • Alle JO11, JO10, JO9, JO8 en JO7 teams

Meiden

Ook alle meiden teams spelen B categorie

Categorie B senioren

 • Op de zaterdag 1, 2 en 3 na spelen alle zaterdag en zondag teams B categorie
 • Dit geldt ook voor de 35+ en 45+ vrijdag teams, hier wordt een voorjaarsreeks voor gepland als dit nog mogelijk is

Categorie A Zaal (Futsal)

 • Futsal 1 en 2 spelen A categorie

Categorie B Zaal (Futsal)

 • Futsal 3, 4, 5 spelen B categorie

 

Wat moet ik doen?

 

 • de jeugdtrainers hoeven niks te doen, we schrijven alle teams in voor de KNVB Regiocup, ook de A categorie teams ALS die de competitie niet meer af kunnen ronden met halve competities
 • Als voor de O21 en O18 (landelijke competities) geen halve competitie meer wordt georganiseerd zal er vanuit de KNVB een alternatief programma worden ontwikkeld.
 • Alle senioren recreatie teams (behalve de Zaterdag 1 en 2) zijn B categorie en automatisch ingeschreven voor de KNVB Regiocup. Wil je dit niet? Mail dan naar Antonio via vm@zeeburgia.nl en Huub via huub@zeeburgia.nl

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!