Bekerwedstrijd A-junioren
Zeeburgia A1Z - AFC A1Z     2 - 3

VOORAF
Zeeburgia lijkt dit seizoen de achilleshiel van afgelopen jaren te hebben gevonden: Onze A2 (tegenwoordig heet dit team de A1Zondag). Waar de D2, C2 en B2 minimaal hoofdklasse spelen en veelal hoger, speelt ons 2e A team in de 1e klasse. Dit terwijl het vanaf dit seizoen duidelijk is dat er stappen vooruit worden gezet. Met Latif hebben we een goede, ambitieuze en communicatief vaardige trainer in huis en hij heeft zelf een dito assistent trainer in Rachid gevonden.

In de competitie worden al veel wedstrijden gewonnen en ook in de beker werden OFC en Pancratius opzij geschoven. De jongens van Latif kunnen naast hun eigen ontwikkeling en een goed feest aan het eind van het seizoen ook zorgdragen voor een promotie van ons tweede A team. Overigens spelen er vandaag liefst 5 B-junioren in de basis bij onze A1Zondag.

Vandaag een mooi meetmoment tegen de 1e jaars A-junioren van onze buren uit 'Zuid' AFC. Hun A1 Zondag speelt al een klasse hoger (Hoofdklasse) en heeft in deze klasse de laatste twee wedstrijden met klinkende cijfers gewonnen (OSV 1-6 winst en Ouderkerk 3-1 winst).

1e HELFT
De eerste helft begint voor Zeeburgia zeer rommelig. Bij balbezit van AFC wordt er niet gegroepeerd druk gezet waardoor AFC makkelijk van achteruit kan opbouwen en bij balbezit van Zeeburgia wordt er traag en zonder idee gevoetbald. Er werd te veel gepingeld, de passing was onzuiver en de coaching was veelal negatief van aard.

In de 7e minuut zorgen deze misstanden dan ook voor de eerste AFC goal. Door matige communicatie en onzorgvuldige passing, komt de klutsbal voor de voeten van de goed doorgelopen nummer 10 van AFC. Hij haalt onberispelijk uit en schiet de eerste goal tegen de touwen: 0-1 AFC. Zou hiermee de basis zijn gelegd voor een afstraffingspartij of wordt Zeeburgia hierdoor wakker geschud? In de 22e minuut blijkt Chris niet verder te kunnen en vervangt Ginuwine hem centraal achterin. Tezamen met B-junior Joseph wordt er iets meer getracht te voetballen al is het nog steeds bij lange na niet goed genoeg om het AFC moeilijk te maken.

Vijf minuten voor de rust volgt een goed ingedraaide corner van AFC. In tegenstelling tot praktisch al onze jongens, springt hun linksback goed richting bal en kopt de bal onder B-junior Yeremy door: 0-2 AFC! Niet veel later volgt - gelukkig - het rustsignaal.

2e HELFT
De tweede helft is een helft waarin Zeeburgia op alle vlakken uit een ander vaatje is gaan tappen. Waarschijnlijk zal de donderspeech van Latif en Rachid tot en met de kantines van AFC hoorbaar zijn geweest, want onze jongens kwamen als herboren uit de kleedkamers. Onder leiding van Joshua, Achraf en Ginuwine werd AFC voetballend op de pijnbank gelegd. Alle duels werden gewonnen en door goed en snel positiespel werden de zijkanten en spits Rocky gezocht.

Het mag een raadsel heten dat het nog 15 minuten duurde alvorens de aansluitingstreffer op het scorebord kwam te staan. Na een aantal niet te missen kansen was het dan toch raak. Djemiero sprintte zijn tegenstander er uit en hield het overzicht door het afleggen op de geheel vrijstaande Rocky. Rocky wist zich goed raad met dit buitenkansje en schoof de bal in het open doel: 1-2 ZEEBURGIA.

Er volgde nog een kwartier vol kansen voor Zeeburgia: Joshua op de lat, Ginuwine net niet, Rocky net niet, Djemiero alleen op de keeper maar net niet, Raoul vanuit de lucht net niet, allemaal net niet. AFC wist na de sterke eerste helft niets meer in te brengen tegen onze jongens. Maar geheel tegen de verhouding in is het toch AFC dat het net weet te vinden. Een lange bal van achteruit wordt goed door hun spits op de ingevallen rechtsbuiten verlengd. Deze fysiek sterke speler verslaat Shivaro op kracht en schuift de bal langs Yeremy: 1-3 AFC. Ongelofelijk, gezien de tweede helft onterecht maar wel de werkelijkheid.

In plaats van de koppies te laten hangen, schreeuwen Latif en Rachid hun mannen weer naar voren en geven ze hen mee om de oplossing voetballend te vinden. Via een goede combinatie van Achraf en Ginuwine wordt wederom de pijlsnelle Djemiero gevonden. Djemiero herhaalt zijn kunststukje van eerder deze helft en vindt ditmaal de vrijstaande Raoul voor de goal. Ook Raoul bedenkt zich niet en schiet Zeeburgia weer op 1 doelpunt verschil: 2-3 ZEEBURGIA.

Ondanks nog ruim vijf minuten blessuretijd, twee corners en twee afstandschoten, lukt het onze jongens niet om de verdiende gelijkmaker te scoren en een verlenging af te dwingen.

De zwakke eerste helft breekt ons op en kost ons de volgende ronde. De zeer sterke tweede helft biedt wel veel vertrouwen voor de komende wedstrijd tegen koploper IVV.

Zeeburgia feliciteert AFC met de overwinning, bedankt de scheidsrechter voor het goed leiden van de wedstrijd en de ouders en andere Zeeburgianen voor het supporten van ons team.

Zoals genoemd speelt de A1Zondag volgende week een belangrijke uitwedstrijd tegen koploper IVV. Daar moeten de volgende drie punten tegen gepakt gaan worden en daar is gezien de tweede helft van vandaag alle vertrouwen in!