Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Trainen tijdens corona: spelregels

Trainen tijdens corona: spelregels

27 april 2020 20:00


Zoals u wellicht al heeft begrepen kunnen wij vanaf 29 april aanstaande weer trainen met onze jeugdteams. Dit geldt echter onder strikte voorwaarden en die zijn uiteraard bedoeld om, ondanks de versoepeling van de maatregelen, de gezondheidsrisico’s zoveel als mogelijk te beperken. Zeeburgia zal met inachtneming van de voorgeschreven instructies en spelregels van het RIVM, de Gemeente Amsterdam en de KNVB vanaf woensdag 29 april ook de trainingen gefaseerd hervatten.

Update 1 juni - t/m 18 geen 1,5 meter afstand meer

Bij de jeugd mag er t/m 18 jaar nu zonder 1,5 meter afstand getraind worden.


Update 9 mei - ook senioren hervatten trainingen (11 mei)

Zoals jullie ongetwijfeld hebben meegekregen mogen ook volwassenen (qua leeftijd dan) vanaf maandag 11 mei weer in teamverband sporten. Zeeburgia wil dat ook meteen weer voor de senioren mogelijk maken.

De coronaprotocollen voor het amateurvoetbal zijn ge-update voor senioren. Kort en goed gelden dezelfde regels voor de senioren als voor de oudere jeugd: sporten op 1,5 meter afstand. Daar hebben we deze week goede ervaringen mee opgedaan, maar het vraagt wel discipline van iedereen.

We houden zoveel mogelijk het normale trainingsschema aan waarbij gestart wordt om 20 uur. De teams die normaal na 21 uur starten met trainen starten ook om 20 uur. Om uiterlijk 21:30 gaat iedereen het veld weer af. 


Update 29 april - Recap dag 1 hervatten trainingen

De eerste dag van de hervatting van de trainingen is goed verlopen. Het brengen en halen van de kinderen ging vlot en ouders hebben zich keurig aan de regels gehouden. Ook de trainers waren netjes op tijd om de kids op te vangen en hielden ook hun trainingsduur in de gaten. Dank aan ieder voor zijn/haar medewerking.


Een beroep aan de ouders hun kind op de parkeerplaats af te zetten en ook daar weer op te halen. Een enkele keer moesten wij naar voren met de kinderen en dat is niet praktisch. Dat gaan wij dus niet meer doen en zullen ook niet toestaan dat kinderen in hun eentje naar voren lopen. 
Belangrijk om dit zo te blijven volhouden. #WIJZIJNZEEBURGIA💪🏽❤️


De hervatting vindt plaats  in twee etappes:

 1. Vanaf woensdag 29 april zullen wij de trainingen hervatten voor alle teams tot en met de O13. NB De jongens die al 13 zijn zullen apart trainen op 1,5 meter afstand van elkaar.
 2. Vanaf maandag 4 mei zullen de overige teams vanaf O14 tm O19 de trainingen hervatten. NB De jongens die al 19 zijn kunnen helaas niet trainen en worden hiervan op de hoogte gesteld.

BELANGRIJK: de keeperstraining start op 4 mei, de mini's starten op 6 mei, de voetbalschool op 10 mei. Zie hier het tijdelijke trainingsschema.

Wij kiezen hier bewust voor om met z’n allen rustig te wennen aan de nieuwe situatie, ook als het gaat om de materialenuitgifte en beoordelen hoe het geheel vorm krijgt in de praktijk. Er zijn dan ook vrijwilligers aanwezig om alles in goede banen te leiden, herkenbaar met een Zeeburgia crew hesje. Wil je helpen? Mail dan naar bestuurslid facilitaire zaken Saïd: said@zeeburgia.nl.

Er zal de komende periode per team maximaal 2 keer per week getraind worden zodat we de bezetting kunnen spreiden en het niet te druk wordt op het terrein. Zie hier het tijdelijke trainingsschema. Ook zal dit in de teamapps duidelijk worden gecommuniceerd.

Lees hier het NOC NSF protocol waar we ons uiteraard volledig aan houden


Om het geheel in goede banen te leiden hierbij enkele spelregels.

AVV_ZEEBURGIA_corona_trainen.jpg

 

Specifiek voor ouders & spelers:

 • Er mogen geen ouders op het terrein / langs de lijn. Het is de bedoeling dat u uw kind afzet voor de training en na de training weer ophaalt. U kunt ook niet op het parkeerterrein blijven. Zo houden we het parkeerterrein begaanbaar voor halers en brengers en houden we het zo overzichtelijk mogelijk. Dit is voor de veiligheid van alle kinderen!
 • De kinderen worden door de trainers opgehaald voor de training naast veld 1 naast de parkeerplaats en worden na de training weer naar voren gebracht. Uw kind is dus te allen tijde onder begeleiding en u kunt derhalve gerust zijn dat uw kind in goede handen is.
 • De kantine en kleedkamers worden niet gebruikt! Dat betekent dat iedereen in sportkleding naar de club komt en men zich niet meer hoeft om te kleden om te kunnen trainen.Er wordt niet gedoucht na de training
 • Toiletgebruik zal alleen indien noodzakelijk worden toegestaan. Dus voordat uw kind naar de club komt thuis eerst naar toilet.
 • Na de training dient men meteen naar huis te gaan. Ouders dienen derhalve op tijd hun kind weer op te halen. 10 minuten na afloop van de training dient het kind alweer te zijn opgehaald.
 • Er zullen geen bidons worden uitgedeeld dus iedereen moet voor zijn eigen drinken zorgen. Neem een waterfles van huis mee.
 • Als er ouders zijn die bezwaar hebben tegen het meetrainen van hun kind, geef dit tijdig aan bij de trainer zodat die vooraf op de hoogte is.

 


Specifiek voor trainers:

 • Materialenuitgifte vindt plaats uit de EHBO/verzorgingsruimte meteen rechts bij de ingang vanaf veld 1. ALLEEN DE TRAINER haalt het materiaal op. Er is duidelijke bewegwijzering zodat er afstand bewaard wordt bij uitgifte en inname van het materiaal.
 • Na afloop van de training wordt het materiaal weer ingeleverd door de trainer waarna het materiaal wordt ontsmet door degene die de materialen beheert.
 • Als er trainers zijn die om één of andere reden bezwaar hebben om training te geven, geef dit svp aan bij hoofd opleiding Mike Kolf. Daar dienen wij dan een oplossing voor te vinden.
 • Het wedstrijdsecretariaat blijft ook gesloten dus trainers hebben (helaas) ook geen plek om na de trainingen op hun welbekende plek nog even na te praten.
 • Het is belangrijk dat trainers onderling het goede voorbeeld geven en te allen tijde de 1,5m afstand in acht nemen.
 • De trainingen vanaf de O14 zullen anders dan normaal verlopen omdat er strikte regels zijn met betrekking tot inachtneming van 1,5m afstand. Hiervoor zullen er specifieke trainingsvormen worden bedacht die waarborgen dat wij ons hieraan houden. Desondanks is er genoeg goede oefenstof beschikbaar.

 

Als laatste en belangrijkste regel: Als jij of iemand in jouw huis één van de volgende klachten hebt/heeft: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts, blijf thuis! Dit geldt zowel voor spelers als trainers! En als iemand in je gezin Corona heeft gehad mag je pas 2 weken na het verdwijnen van de klachten weer trainen.

We gaan ervan uit dat als iedereen zich aan deze spelregels houdt wij op een prettige manier weer aan ons allergeliefd spelletje toekomen. Hiervoor hebben wij de medewerking van iedereen nodig! Laten we ervoor zorgen dat het geordend verloopt en er eindelijk weer lekker gevoetbald kan worden onder de huidige omstandigheden. We zijn er nog lang niet dus hou rekening en werk mee.

Tot slot wensen wij iedereen heel veel wijsheid en vooral gezondheid toe in deze hele rare periode.

Namens het bestuur, de technische staf en alle vrijwilligers

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!