Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Reactie op berichtgeving in VI

Reactie op berichtgeving in VI

9 juni 2021 8:30


Vandaag, 9 juni, is er in de VI een bericht verschenen over Zeeburgia en de functie van Roger Karamat Ali. In het bericht wordt naar onze mening onterecht gesuggereerd dat Zeeburgia KNVB regels zou hebben overtreden. Hieronder lichten we graag ons perspectief toe op dit bericht.

Roger speelt al geruime tijd een organisatorische sleutelrol bij onze amateurvereniging. Omdat hij ook werkzaam is als (bij de KNVB aangesloten) intermediair, hebben wij duidelijke schriftelijke afspraken gemaakt, waardoor er nooit sprake kan zijn van belangenverstrengeling. 
 
Zeeburgia kent strikte functiescheidingen. Het aandachtsgebied van Roger ligt op de organisatie “rond” het voetbal. Hij is dan ook niet betrokken bij, en ook niet verantwoordelijk voor, het technische beleid zoals teamsamenstellingen, scouting, contacten met BVO's etc. Ook heeft Zeeburgia met Roger duidelijke afspraken dat hij als intermediair geen actieve leden van Zeeburgia benadert en begeleidt. We zijn daarover altijd open geweest, zowel naar onze leden als naar externe partijen.
 
Achtergrond
In 2015 nam Roger op verzoek van het toenmalige bestuur na het wegvallen van de jeugdvoorzitter een aantal van diens taken over. In de professionaliseringsslag die Zeeburgia heeft doorgemaakt zijn deze taken in 2016 uitgegroeid naar de functie hoofd operationele zaken. Sindsdien is Roger erg belangrijk voor de ontwikkeling van Zeeburgia. Zo is de club naast de verdergaande professionalisering van de operationele organisatie inmiddels gegroeid naar circa 1200 leden waarvan ruim 800 jeugdleden. Onder Roger's begeleiding hebben we de certificering Regionale Jeugd Opleiding behaald en verlengd en zijn er tal van maatschappelijke initiatieven zoals weerbaarheidstrainingen en initiatieven tegen racisme ontplooid.
 
Het bestuur
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!