Zeeburgia steunt oproep KNVB om toegangsbewijs buiten het amateurvoetbal te houden - AVV Zeeburgia

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Zeeburgia steunt oproep KNVB om toegangsbewijs buiten het amateurvoetbal te houden

Zeeburgia steunt oproep KNVB om toegangsbewijs buiten het amateurvoetbal te houden

3 november 2021 10:45


Zeeburgia steunt de oproep van de KNVB en NOC*NSF om het corona toegangsbewijs buiten het amateurvoetbal te houden. Als deze maatregelen worden ingevoerd wordt voetballen voor een deel van onze volwassen leden (en mogelijk zelfs teams) onmogelijk. Nog los van de uitvoerbaarheid die ongetwijfeld wederom bij ons als vereniging zal komen te liggen.

Gister heeft het demissionaire kabinet nieuwe corona-maatregelen aangekondigd die ook het amateurvoetbal sterk raken. Lees alle nieuwe maatregelen per 6 november op de website van de Rijksoverheid.

Zoals NOC*NSF het krachtig verwoordt: "Per 6 november heeft het demissionair kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd voor de sport. Bij sporten op sportlocaties is er voor publiek en sporters vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs vereist. Dit geldt voor de binnen- en de buitensport. In sportkantines gold al deels de verplichting van een coronatoegangsbewijs, het kabinet breidt deze verplichting per 6 november uit naar de hele sportkantine inclusief het buitenterras."


Oproep KNVB & NOC NSF om CTB buiten de amateursport te houden

De KNVB heeft meteen gisteravond hierna op haar website een oproep gedaan om het corona toegangsbewijs (CTB) buiten het amateurvoetbal te houden. Vandaag is het debat in de Tweede Kamer hierover. De KNVB roept samen met NOC*NSF de Tweede Kamer op om met al deze bezwaren in gedachte sport de hand te reiken en sporten bij amateurverenigingen zonder coronatoegangsbewijs voor iedereen mogelijk te maken.


Zeeburgia steunt oproep KNVB & NOC*NSF en wacht kamerdebat af 

Zeeburgia steunt deze oproep van harte, als deze maatregelen worden ingevoerd wordt voetballen voor een deel van onze volwassen leden (en mogelijk zelfs teams) onmogelijk. Nog los van de uitvoerbaarheid die ongetwijfeld wederom bij ons als vereniging zal komen te liggen.

We wachten de uitkomsten van het kamerdebat af en zullen dan zo goed mogelijk de voorbereiding ter hand nemen. Daarover later meer.

Het bestuur

Zie hier het actuele corona-dossier op de Zeeburgia website

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!