Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Uitstel ALV, Kandidaat Bestuur, Begroting 20-21 & Contributie

Uitstel ALV, Kandidaat Bestuur, Begroting 20-21 & Contributie

29 mei 2020 8:00


We zijn erg blij dat we weer kunnen voetballen! Het is fijn onze leden weer op de velden te zien, wel zijn veel trainingen aangepast om de 1,5 meter afstand te houden.

De Corona maatregelen worden beetje bij beetje versoepeld. Maar er zijn er nog steeds regels waaraan wij ons moeten houden om de gezondheid van onze leden te beschermen.

Daardoor hebben we een aantal met elkaar samenhangende beslissingen genomen over;

• Uitstellen Algemene Ledenvergadering
• Kandidaat bestuur komende drie jaar
• Begroting 2020/21
• Vaststellen contributie 2020/21

Algemene Ledenvergadering (ALV) uitgesteld tot oktober 2020

We gaan de ALV die gepland stond voor 25 juni uitstellen. Redenen zijn dat het sportpark (en clubhuis) voor “niet voetballers” gesloten blijft, de Z-Kantine nog niet open mag en het handhaven van 1,5 meter afstand verplicht blijft. Onder die omstandigheden kunnen we geen fysieke ALV organiseren.

We hebben een digitale ALV overwogen. Deze vorm kent verschillende verplichtingen en beperkingen waardoor wij niet goed het gesprek met de leden kunnen aangaan. Daarom hebben wij ervoor gekozen om de ALV tot oktober uit te stellen.

Kandidaat bestuur

Door het uitstellen van de ALV worden alle kandidaatstellingen voor een nieuw bestuur naar oktober verplaatst. Het huidige bestuur blijft tot oktober in functie om de continuïteit van de club te waarborgen.

Het was het voornemen van alle leden van het huidige bestuur om zich tijdens de ALV op 25 juni kandidaat te stellen voor herbenoeming, zie hier dat bericht. Ook wilden wij Robert Roosenstein, voordragen als nieuw bestuurslid (o.a. portefeuille meiden).

Robert Roosenstein zal alvast pro forma meedraaien in het bestuur.

Begroting 2020/21

Ons voorstel voor de begroting 2020/21 zullen wij vanwege het uitstellen van de ALV pas in oktober kunnen presenteren.

Gezien de onzekerheden door Corona hebben wij een conservatieve begroting opgesteld. De inkomsten van sponsoring en de kantine hebben wij lager begroot ten opzichte van het huidige verenigingsjaar. Daarom hebben wij ook op de kosten (personeel, wedstrijden & trainingen en huisvesting) moeten bezuinigen. Het is mooi te noemen dat ook dit jaar zich weer een aantal nieuwe recreatieteams hebben gemeld.

De begroting 2020/21 zullen we tijdens de ALV in oktober in detail aan u presenteren en vervolgens ter goedkeuring voorleggen.

Vanzelfsprekend hebben wij ook financiële noodscenario’s opgesteld mocht de situatie vanwege Corona verder verslechteren.

Vaststellen contributie

De hoogte van de contributie is een onderdeel van begroting dat normaal gesproken tijdens de ALV wordt vastgesteld. Vanwege het uitstellen van de ALV hebben wij daar nu al een beslissing over moeten nemen.

De contributie wordt het komend jaar voor iedereen verhoogd met 2,5% verhoogd. Hiermee compenseren we alleen voor inflatie (algemene prijsstijgingen) en zorgen we voor een solide financiële huishouding. Dit is nodig in deze moeilijke tijden. Samen staan we sterk!

Strategisch Plan 2020-2025

Tijdens de ALV in oktober zullen wij zoals gebruikelijk ook onze toekomstplannen voor Zeeburgia presenteren. Over twee weken komen we op de website alvast met een inhoudelijke toelichting op ons Strategisch Plan 2020-2025.

Indien u geïnteresseerd bent en eerder meer wilt weten over bovenstaande kunt u ons altijd benaderen via secretaris@zeeburgia.nl. We gaan graag met u in gesprek. Lees hier het verzamelartikel met alle vragen en anwoorden over corona bij Zeeburgia.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!