De ZeeburgiaZaterdag van 3 september 2016 - AVV Zeeburgia

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

De ZeeburgiaZaterdag van 3 september 2016

De ZeeburgiaZaterdag van 3 september 2016

4 september 2016 12:15


De grote vraag aan het begin van het nieuwe voetbalseizoen is: Kunnen we het enorme voetbalsucces van vorig seizoen nog evenaren of zelfs overtreffen? Toen moesten meer dan de helft van onze jeugdteams opdraven op het kampioenenbal. Zoals ieder jaar verdween er weer een karrenvracht aan talent. 30 talentvolle jeugdspelers van Zeeburgia spelen dit seizoen in de jeugdopleidingen van profclubs (FC Utrecht: 10 en Ajax: 9). Als dat maar goed gaat…

Gaan we het dit seizoen weer flikken?

Bij vrijwel iedere amateurvereniging in Nederland zou de spreekwoordelijke pleuris zijn uitgebroken. Wat moet je als je in vrijwel elk selectieteam een of meer cruciale spelers moet gaan missen? Bij Zeeburgia zijn we eraan gewend geraakt. Het hoort er nou eenmaal bij. Zeeburgia leidt talent op. We hebben het tot kunst verheven: Voetbalkunst. Daar zijn we geweldig trots op. Ieder seizoen slagen we er weer in om met onze jeugdopleiding op het hoogste niveau in Nederland mee te draaien.

Gaan we dat dit seizoen weer flikken? Mijn antwoord luidt een volmondig ‘Ja!’. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen hebben zich namelijk weer honderden nieuwe talenten en talentjes aangemeld. Samen met het talent dat al bij ons voetbalt, proberen onze trainers daar weer nieuwe succesteams van te maken. En volgens mij gaat dat zeker lukken, want we hebben nou eenmaal de beste jeugdtrainers van Nederland.

Op deze zaterdag spreek ik hierover met scouts van Ajax en FC Groningen. Jawel, ze zijn er weer. Ze hebben inmiddels de eerste spelersnamen in hun notitieboekjes opgeslagen. Aandachtig bekijken ze de verrichtingen van de J015-1 (C1) en J017-1 (B1). ‘Jullie F1, F2 en F3 schijnen fantastisch te zijn. De E1 ook… Van de B2 heb ik ook prima berichten gehoord.’ De scouts hebben de nieuwe benamingen ook nog niet helemaal onder de knie. Tot medio oktober zal ik dus de voormalige aanduidingen tussen haakjes achter de teams blijven vermelden…  

De nieuwbouw is bijna klaar (let op: het is even een chaos en heb er veel begrip voor

Alles loopt op schema. Onze Antonio houdt dagelijks de vorderingen in de gaten. Natuurlijk gaat er op detailniveau wel eens wat mis. ‘Er zit beton in de kabel voor de beveiligingscamera, er zijn zes hekken te weinig aangeleverd voor ons dakterras. En maar zeiken over meerwerk.’ Zoiets. Ons clubhuis staat er nu echt. Het is nu nog slechts een kwestie van tijd. Ergens begin november zitten we er zeker in.

Onderwijl vordert de aanleg van het kunstgras op ons hoofdveld ook. Ergens eind september wordt de oplevering ervan verwacht. Heerlijk toch!

Tot eind september blijft het echter passen, meten en behelpen. Let dus goed op onze website. Het kan zijn dat er wedstrijden worden uitgesteld of verschoven. Het is allemaal tijdelijk en Antonio streeft erna om de ‘pijn’ netjes te verdelen. Er komt echt iets heel moois aan. Uw geduld en begrip wordt beloond.

Zie hier de laatste foto's.

En nu gaan we voetballen…

De voormalige E’tjes: 10.30 uur: JO11-2 (E2) – De Dijk JO11-1 (11 of 12-0) en JO11-3 (E3)– AFC IJburg JO11-1 (4-4).

Om half elf staan de loodzware doeltjes klaar op de zestien van onze twee kunstgrasvelden. Op veld 2 maakt onze JO11-2 (E2) gehakt van De Dijk. Onder de bezielende leiding van clubscheidsrechter Rogier staat slechts de uitslag ter discussie. ’13-0, 12-0 en 11-0,’ hoor ik vanuit de kleedkamer. Rogier houdt het op 11.

Op veld 3 is onderwijl een heel aantrekkelijk potje aan de gang. Onze JO11-3 (E3) en AFC IJburg maken er voor alle kijkers een spektakel van, dat eindigt in 4-4.

In Haarlem imponeert trainer Marciano met zijn J011-1 (E1) door een klinkende overwinning van 14-2 op de Koninklijke HFC.

De voormalige D’tjes: JO13-1 (D1) en JO13-2 (D2)

De eerste competitiewedstrijd voor onze D1 en D2 levert een gemengd resultaat op. Trainer Randy van de JO13-1 (D1) meldt zich tegen een uur of twee in de bestuurskamer. Hij glundert: ‘We hebben NEC J012-1 eraf gespeeld. Met 4-2 gewonnen.’ Trainer Jim van de JO13-2 (D2) komt even later binnen. Hij is niet ontevreden. Tegen het sterke Roda ’23 J013-1 werd met 1-0 verloren. ‘Geen man overboord. We gaan meedraaien in de subtop.’   

De voormalige C-teams: 12.45 uur: JO15-1 (C1) – SC Feyenoord J015-1 (5-3) en JO15-2 (C2) uit bij DOVO JO15-1 (C-1).

De J015-1 (C1) van SC Feyenoord is vandaag op bezoek bij Zeeburgia voor een bekerwedstrijd.

Voor de goede orde: Feyenoord heeft een amateur- en proftak. De J015-1 van de proftak speelt in de Eredivisie en de J015-1 van de amateurtak speelt net als Zeeburgia in de Eerste Divisie. Er zijn twee Eerste Divisies. SC Feyenoord is een goede middenmoter in de andere Eerste Divisie (Zuid-Nederland).    

Trainer Enrico heeft er voor de wedstrijd alle vertrouwen in. Zijn team mag terugkijken op een uitstekende voorbereiding. In het wedstrijdsecretariaat wordt voor de wedstrijd lekker over voetbal geluld met de technische staf van SC Feyenoord. Onder het genot van een bakje koffie.

En dat is 1. En dat is 2. Aan scherpte ontbreekt het ons niet. Even knipperen met de ogen en we staan 2-0 voor tegen Feyenoord. Dan kakt het even in en lijkt Feyenoord terug te komen. Twee doelpunten later is het rust en staan we met 4-0 voor. En nee, er klinkt geen gezang in de trant van ‘tien, tien, tien.’

Feyenoord komt in de tweede helft terug tot 4-2. Daarna gaat de versnelling er weer op bij Zeeburgia. De 5-2 is van een ongekende schoonheid. De 5-3 van Feyenoord uiteindelijk alleen voor de statistieken.

 olgende week speelt onze JO15-1 zijn eerste competitiewedstrijd in Groningen tegen Be Quick 1887. Dat onze voormalige C1 normaliter geen kampioen gaat worden in de sterke Eerste Divisie moge duidelijk zijn. Maar, dat we uiteindelijk in de subtop eindigen, zou mij niets verbazen.

In Veenendaal weet onze JO15-2 (C2) onder leiding van trainer Ruud de eerste competitiewedstrijd tegen DOVO J015-1 te winnen met 1-0. Dat is een mooie opsteker. Volgende week zondag speelt onze 15-2 thuis tegen Waterwijk (dus niet op zaterdag!).

De voormalige B-teams: J017-1 (B1) – DEM JO17-1 (4-1) en JO17-2 (B2).

Ome Joop Elzinga moet het begin van de wedstrijd van onze JO17-1 missen. Hij zit namelijk in de bestuurskamer voor een interview met Het Parool. Dus houd het Parool in de gaten, want het verhaal van onze Joop over Zeeburgia zal er binnenkort instaan. Onze perschef Huub zal er zeker melding van maken op onze website. 

Ach en trainer Mike van de JO17-1 (B1) kan het even voor aanvang van de eerste competitiewedstrijd toch niet laten. ‘Eric, ik weet dat je fan bent van onze B2 (JO17-2), maar wij gaan ook gewoon kampioen worden. Let maar op.’

Onderwijl heeft onze J017-2 (B2) in zijn eerste competitiewedstrijd in de Vierde Divisie uit bij Sporting Martinus zijn visitekaartje afgegeven met een klinkende 6-1 overwinning. Niet slecht voor een promovendus.

Onze JO17-1 begint enorm gretig aan de eerste competitiewedstrijd tegen medepromovendus DEM uit Beverwijk. DEM komt er niet aan te pas en de wedstrijd is al na een minuut of twintig gespeeld bij 2-0. Op de 3-0 volgt een enorm geinige samenloop van omstandigheden:

Op hetzelfde moment aan het einde van de eerste helft steken zowel de grensrechter op veld 2 (bij J017-1) en veld 3 (daar speelt de Zaterdag 1 tegen Ouderkerk) de vlag de lucht in voor buitenspel. In beide gevallen laat de KNVB-scheidsrechter doorspelen en wordt er gescoord door de tegenstander.

In de tweede helft scoort onze O17-1 eerst nog een fraaie 4-1, maar daarna verzandt het in zomeravondvoetbal. DEM kan niet en klungelt maar wat aan en wij gaan er gemakkelijk in mee. De eerste overwinning is in de tas en is wellicht de opmaat voor wederom een kampioenschap. Trainer Mike gaat ervoor. Op naar de Eerste Divisie. We gaan het allemaal zien…

Wat er verder nog te verhapstukken viel       

Onze Zaterdag 4 kwam in de bekerwedstrijd tegen Overamstel 5 net iets tekort in de eerste twee helften om aanspraak te maken op een overwinning. Overamstel won met 3-2.

Onze Zaterdag 1 speelde erna een variant op het tikkie takkie voetbal van Barcelona. Tegenstander Ouderkerk werd regelmatig zoek gespeeld, maar echt scherp in de afronding waren we niet. Na de 1-0 weet Ouderkerk er vlakvoor rust 1-1 van te maken. De vlag voor buitenspel van onze grensrechter werd genegeerd door de scheidsrechter (op hetzelfde moment scoorde DEM JO17-1 zijn enige goal tegen onze O17-1 en ook daar wapperde onze grens tevergeefs).

In de tweede helft stelt onze Zaterdag 1 orde op zaken. De eerste competitiewedstrijd in de Derde Klasse werd met 3-1 gewonnen van Ouderkerk.

Dat was ‘em weer. Tot volgende week. Dan staan er maar liefst 22 thuiswedstrijden op het programma. Met onder meer om half elf onze D1 (JO13-1) tegen PEC Zwolle JO13-1.

Tot ooit.

Eric

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!