Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

De Zeeburgia Zaterdag van 12 maart 2016

14 maart 2016 14:15

Weergaloos. Om je voetbalvingers bij af te likken. Dat is de snelle conclusie van deze ZeeburgiaZaterdag. ‘Vertel die meneer wat je gespeeld hebt. Hij schrijft het op!’ Daar is ‘ie Samy van de F3. Geweldig trots vertelt hij: ‘We hebben met 5-1 gewonnen van Volendam F4.’

Ons eerstejaars F-team heeft dit seizoen onder de bezielende leiding van trainer Patrick bijna alles gewonnen. Alleen in de kampioenswedstrijd (herfst 2015) tegen Ajax werd verloren. In de voorjaarscompetitie leidt onze F3 met 6 overwinningen en een doelsaldo van 38-5. Het kampioenschap is slechts een kwestie van tijd voor dit fantastische team.

Helaas ben ik pas even voor tienen op de club, want ik had die F3 echt wel aan het werk willen zien. Gelukkig zal de rest van de voetbalzaterdag nog heel veel meer spektakel brengen.

D1 – FC Amsterdam D1 (2-2)

De druk is hoog. Onze D1 staat bovenaan in de Tweede Divisie. Samen met Alphense Boys en SML uit Arnhem. De verschillen zijn verwaarloosbaar. Iedere wedstrijd is vanaf nu een finale. En laten wij nu net de pech hebben om in deze divisie met meerdere Amsterdamse teams te spelen. Ploegen die tegen Zeeburgia altijd net iets scherper zijn dan tegen de andere concurrenten uit Alphen aan de Rijn en Arnhem. Dat is vandaag toch wel de conclusie. FC Amsterdam komt heel snel op voorsprong en steeds lopen we achter de feiten aan. Net iets minder scherp is het in de eerste helft. We komen langzij en gaan rusten met 1-1.

In de tweede helft weet onze tegenstander weer vroeg te scoren, maar daarna is de scherpte er bij ons zeker wel. De 2-2 is het sein voor een ware bestorming van het doel van FC Amsterdam. Twee keer raken we de lat. Daarnaast missen we nog een behoorlijk aantal grote kansen en rekt de tegenstander tijd. Met vier wissels in de laatste vijf minuten probeert het de wedstrijd uit te spelen. We hebben gewoon geen geluk en als de uitstekende scheidsrechter affluit, weten we dat we twee punten hebben verloren. Er is echter geen man over boord. De concurrentie wint wel, maar het lijkt allemaal aan te komen op de onderlinge wedstrijden. We hebben een beter doelsaldo en spelen pas eind april tegen koploper SML en daarna nog uit tegen Alphense Boys. De Eerste Divisie is echt haalbaar. Het zou heel mooi zijn.

Onderwijl verliest onze E6  met 11-6 van Diemen E12 en onze D5 met 3-1 van Pancratius D5). Onze D4 verslaat TABA D1 vrij eenvoudig met 3-0. Bloemendaal onder 10-1 weet in een felle strijd van onze onder 10-2 te winnen met 3-1 en onze D1 meiden spelen gelijk tegen Pancratius met 1-1. Op veld 3 is een geweldige strijd gaande tussen onze E2 en de E1 van DWS. Zelfs de nieuwe voorzitter van DWS, Richard Smith, tref ik als hij op weg is naar dit duel. Een late gelijkmaker van onze E2 wordt enthousiast gevierd (4-4).

13.00 uur: B1 – Emplina B1 (7-0)

Voetbal lijkt zo simpel als je kijkt naar onze B1. Tegenstander Emplina B1 dat kansloos onderaan staat met 2 overwinningen in 16 duels, heeft echter moed geput uit de thuisoverwinning van 1-0 vorige week op AFC B2. Die moed duurt nauwelijks vijf minuten en daarna is Emplina slechts toeschouwer. Bij de weergaloze omhaal die de 2-0 betekent en bij nog twee wonderschone doelpunten. Bij rust is het 4-0. In de tweede helft neemt onze B1 gas terug. Er wordt veel gewisseld en uiteindelijk is de soevereine 7-0 overwinning nog aan de lage kant. Voor het team van trainer Mike is het kampioenschap slechts een kwestie van een paar weken. Zes punten voor op nummer 2 AFC B2 en 14 op nummer 3 De Meern B1.

14.00 uur: Zaterdag 1 – TABA 1 (4-1)

TABA komt voor met 1-0 en weet die stand behoorlijk vast te houden. De gelijkmaker voor de rust is tegelijk de opmaat voor een makkelijke overwinning in de tweede helft. Waarin onze Zaterdag 1 laat zien dat het niet voor niets koploper is in de Vierde Klasse met 5 punten voorsprong op Fortius en 6 op Wartburgia (dat 1 wedstrijd minder heeft gespeeld).

15.00 uur: A1 – Fortuna Sittard A1 (9-1)

Trainer Dohan waarschuwt voorafgaand aan de wedstrijd toch even voor de felheid van Fortuna Sittard. In de herfstcompetitie verloor onze A1 uit in Sittard met 3-0. ‘Ik heb deze week getraind op die felheid.’ Hemeltjelief. Wat een flitsend voetbal. Fortuna Sittard kan het een minuut of 20 nog een beetje bijbenen, maar als de doelpuntenmachine van ons de derde fraaie goal produceert, is het gebeurd. De 4-0 is al even fraai. Vlakvoor de rust weet Fortuna Sittard de 4-1 te scoren.

In de tweede helft verwent onze A1 het publiek op een heuse galavoorstelling. Het is smikkelen en smullen geblazen. Fortuna Sittard wordt helemaal zoek gespeeld en mag blij zijn dat het bij 9-1 blijft. Na de wedstrijd ontbreekt de technische staf van Fortuna Sittard in de bestuurskamer. ‘Ze wachten in de busjes op hun spelers,’ verklaart trainer Dohan. Hij vindt het toch wel een beetje onsportief. ‘Ik ging ook gewoon de bestuurskamer in toen we met 3-0 verloren.’ Persoonlijk kan ik me het toch wel voorstellen. Met 9-1 klop krijgen bij ‘een amateurvereniging’ als profclub doet pijn. Veel pijn. Het arbitrale trio is vol lof over Zeeburgia. Zij hebben een voortreffelijke gezien en geleid. Dat onze A1 nog steeds niet veilig is, klinkt hen vreemd in de oren. ‘Als je elke week zo voetbalt?’

In ieder geval is het doelsaldo nu op orde. De komende drie weken moet onze A1 naar het zuiden om tegen Brabant United, Fortuna Sittard en VVV/Helmond Sport te voetballen. Pas op 9 april spelen we weer thuis tegen stadgenoot AFC. Veel succes gewenst.

Zaterdag 2 en 3

Onderwijl weet onze Zaterdag 2 niet te winnen van Tos Actief 3 (2-2).

Onze Zaterdag 3 begint om 16.00 uur aan hun partij tegen Wartburgia 3. Ruim twaalf jaar speelt dit vriendenteam nu bij Zeeburgia. Onder het motto lekker voetballen en veel gezelligheid. Vorige week werd er verloren van DVVA 12 met 4-1. Die nederlaag zou volgens Floor vandaag worden rechtgezet. Floor is een bekende Zeeburgiaan. Hij ontwierp niet alleen het nieuwe logo van Zeeburgia, maar ontwierp ook het WK-Shirt van het Nederlands Elftal (en tekent binnenkort ook voor het ontwerp van het nieuwe shirt van Oranje).

Helaas kan onze Zaterdag 3 ook vandaag niet het verschil maken. Bij rust is het 0-1 en in de tweede helft blijft het achter de voetbalfeiten aanlopen. Wartburgia wint de eerste twee helften verdiend met 3-0. In de derde helft blijft het lang spannend. Uiteindelijk wint onze Zaterdag 3 die toch op punten. Tegen halfacht is het 3-2. Dan is het echt afgelopen.

Een fraaie  voetbalzaterdag is weer teneinde.