Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Corona maatregelen

Corona maatregelen

Update 18 augustus - normale start seizoen


Er is qua corona-maatregelen voor het sporten niks veranderd ten opzichte van eind juni: iedereen mag weer binnen en buiten sporten. Er is ook nog steeds publiek welkom langs de velden.

De basismaatregelen moeten de kans op besmettingen voorkomen. Er geldt:

 • Binnen en buiten sporten kan zonder beperkingen. Sporten in groepsverband is toegestaan.
 • Wedstrijden zijn toegestaan. Het gaat zowel om wedstrijden onderling  als wedstrijden tegen andere clubs. 
 • Waar mogelijk houden sporters 1,5 meter afstand. Als het nodig is voor de sportbeoefening is 1,5 meter afstand voor personen vanaf 18 jaar niet verplicht. Na het sporten is 1,5 meter afstand houden wel verplicht.
 • Houd je verder aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

 

Eén belangrijke voorwaarde blijft van kracht, buiten het veld moeten we zo veel mogelijk 1,5 meter afstand houden. Voor gasten van de Z-Kantine is reserveren niet langer nodig, de gezondheidscheck en placering blijven wel van kracht.

We zien uit naar een normale start van het seizoen!

Screenshot_2021-08-20_at_11.28.08.png

Update 25 juni - toeschouwers toegestaan op 1,5 meter

 

De overheid heeft tijdens de laatste persconferentie eindelijk het nieuws gebracht waar we allemaal zo lang op hebben gewacht: vanaf 26 juni is er weer publiek welkom langs de voetbalvelden!

Ook goed nieuws voor de senioren: vanaf 26 juni is het ook voor senioren weer toegestaan volledig te trainen én wedstrijden te spelen tegen teams van andere verenigingen.

Eén belangrijke voorwaarde blijft van kracht, buiten het veld moeten we zo veel mogelijk 1,5 meter afstand houden. Voor gasten van de Z-Kantine is reserveren niet langer nodig, de gezondheidscheck en placering blijven wel van kracht.

 

Update 14 juni - geen maximum aantal begeleiders uitteams 

 

 • We hebben van de afgelopen twee weekenden geleerd dat het maximum aantal personen in de Z-kantine niet snel wordt bereikt. Daarom mogen per 19 juni de tegenstanders alle begeleiders (technische staf én chauffeurs) mee naar binnen. Chauffeurs moeten wel naar de Z-kantine, wedstrijden kijken langs de velden is nog steeds niet toegestaan door de overheid.

 

Update 2 juni - Regiocup van start!

 

aa18246b-fbdd-4f2a-b751-012f031bbb1b_thumb1024.jpeg

Het voelt bijna weer als normaal, komend weekend staat er door de nieuwe versoepelingen per zaterdag 5 juni weer een heerlijk vol voetbalprogramma op de rol. 

Veel jongens en meidenteams spelen de komende weken namelijk Regiocup, een groot deel van de divisieteams oefenen tegen o.a. top-amateurclubs en de senioren recreatie teams van 27 jaar en ouder mogen ook weer tegen elkaar voetballen. En dan mag ook de kantine en terras onder voorwaarden weer open.

Kortom: we mogen weer! En dat vraagt wel iets van iedereen de komende periode, van Antonio op het wedstrijdsecretariaat tot de Z-kantine, van de scheidsrechters tot de schoonmaak. Maar we hebben er vooral heel veel zin in. 

 

Regiocup (en oefenwedstrijden) voor veel jeugdteams

Veel jeugdteams (jongens én meiden) spelen de komende 4 weekenden Regiocup. We spelen daarbij met de nieuwe selecties.

Specifiek betreft het:

 • Alle meiden teams
 • Alle jongensteams spelen Regiocup BEHALVE de O9-1, O10-1, O11-1, O12-1, O13-1, O14-1, O15-1, O16-1, O17-1, O18-1. Die spelen oefenwedstrijden tegen andere amateurclubs
 • De O19-1, O21-1 en Zaterdag 1 mogen helaas nog niet oefenen tegen teams van andere clubs, die spelen dus geregeld onderling

 

Belangrijke regels vanaf 5 juni

Vanaf zaterdag 5 juni is de Z-Kantine weer helemaal geopend. Daarbij gelden wel de basisregels van 1,5 meter afstand, 2 personen per tafel (behalve als je uit 1 huishouden komt), registratie en placeren (zitten).

Daarnaast zijn helaas nog steeds geen toeschouwers langs de velden welkom. Tegenstanders mogen maximaal 5 personen als begeleiding (technische staf én chauffeurs) meenemen. Bezoekers mogen wel naar de Z-kantine, begeleiders van de tegenstanders ook. 

Meer in detail over het clubhuis, kantine en terras:

 • Kleedkamers zijn weer open, spelende teams melden zich in het wedstrijdsecretariaat voor de sleutel
 • Het terras aan de fietspadzijde is open. Op de begane grond/beneden is geen terras, want toeschouwers mogen nog steeds niet aanwezig zijn. Het zou kunnen dat later ook het terras aan de spoorzijde opengaat
 • Er mogen maximaal 50 personen tegelijk op het terras zijn en ook 50 personen in de kantine. 
 • Je dient te zitten (placeren) en consumptie is verplicht
 • Je reserveert aan de deur, waarbij vol is vol
 • Het Z-kantine personeel houdt het aantal en het placeren in de gaten en zal dit handhaven 
 • Registratie kan middels de bekende QR codes op de tafels
 • Binnen dragen we een mondkapje als we rondlopen, deze mag af als je zit

 

Ps Speel je uit? Lees vooral ook even goed de Corona-regels van de ontvangende club door

 

covid-19-poster-richtlijnen-sportaccommodatie-v050621pdf.png

 

Update 19 mei - terras open

 

Vanaf woensdag 19 mei is het Z-Kantine terras weer geopend. Samenvattend gaan we terug naar de situatie van de heropening van de kantine in de zomer: houdt 1,5 meter afstand, 2 personen per tafel (behalve als je uit 1 huishouden komt), registratie en placeren (zitten), maar dan op het terras.

Meer in detail:

 • Het terras aan de fietspadzijde gaat open. Op de begane grond/beneden is geen terras, want toeschouwers mogen nog steeds niet aanwezig zijn. Het zou kunnen dat later ook het terras aan de spoorzijde opengaat
 • Er mogen maximaal 50 personen tegelijk op het terras zijn, je dient te zitten (placeren)
 • Het Z-kantine personeel houdt dit in de gaten en bedient je ook aan tafel
 • Je reserveert aan de deur, waarbij vol is vol
 • Registratie kan middels de bekende QR codes op de tafels
 • Consumptie is verplicht, je kunt bestellen bij het rondlopende Z-Kantine personeel

 

Let op: de Z-kantine en het terras is ook af en toe verhuurd voor evenementen zoals bijvoorbeeld de EURO 2020 trainingen voor vrijwilligers. Lees hier wanneer evenementen plaatsvinden.

 

Update 6 mei - avondklok opgeheven per 28 april

 

De KNVB heeft besloten dat de KNVB Regiocup dit seizoen definitief niet meer haalbaar is voor senioren. Nu het kabinet de mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen heeft doorgeschoven van 11 mei naar (op z’n vroegst) 18 mei, blijft er te weinig tijd over voor een toernooi.

Zie hier het gehele bericht over de Routekaart.

 

Update 21 april - avondklok opgeheven per 28 april

 

De avondklok wordt opgeheven per woensdag 28 april. Dit betekent dat er vanaf woensdag 28 april ook weer getraind wordt conform het reguliere trainingsschema.

Helaas blijven de overige maatregelen van kracht:

 • De senioren t/m 26 jaar oud trainen samen, de spelers van 27 jaar en ouder trainen in groepjes van vier.
 • De kantine van sportverenigingen dienen gesloten te blijven, ook kleedkamers blijven dicht.
 • De KNVB Regiocup kan nog niet van start gaan, en er is helaas voor het futsal al bepaald dat deze helemaal niet start. Zie hier de update daarvan.

 

Zie hier het reguliere trainingsschema dat dus weer ingaat op woensdag 28 april.

We balen er natuurlijk enorm van dat er niet meer versoepelingen mogelijk zijn en hopen dat dit de komende periode anders wordt.

Het Bestuur 

 

Update 30 maart - nieuw trainingsschema avondklok

 

Avondklok_22_uur.jpeg

 

De avondklok geldt per woensdag 31 maart vanaf 22:00 uur, daardoor zijn de trainingsmogelijkheden weer iets verruimd. Het trainingsschema is daarop aangepast. Alle senioren trainen weer op hun vertrouwde dag, de jeugd traint nog steeds twee keer, maar wel een kwartiertje langer.

Zie hier het nieuwe trainingsschema dat ingaat op woensdag 31 maart. Alle andere maatregelen blijven van kracht,

De senioren t/m 26 jaar oud trainen samen, de spelers van 27 jaar en ouder trainen in groepjes van vier. 

 

Update 16 maart - groepjes van 4 vanaf 27 jaar oud

 

Per 16 maart mogen leden vanaf 27 jaar oud weer in groepjes van 4 samen sporten. De rest van de maatregelen blijft gelijk, zie de update van 3 maart.

 

Update 3 maart - t/m 26 jaar weer buiten sporten

 

Screenshot_2021-03-04_at_10.08.26.png

Zoals op 23 februari al aangegeven zijn de corona-maatregelen voor sportclubs aangepast. Er is hard gewerkt om binnen de nieuwe maatregelen zoveel mogelijk sporten mogelijk te maken. 

De belangrijkste punten:

 • De Zaterdag 1 en Onder 21 trainen weer vol (m.u.v. de 27 jaar en oudere spelers)
 • De senioren recreatie mogen weer als groep trainen en onderling wedstrijden spelen met de spelers die 26 of jonger zijn
 • Het avondklok trainingsschema is aangevuld met senioren trainingen en de velden worden tot 20:30 uur benut. Op zaterdagmiddag en zondag spelen de senioren onderling.
 • De huiswerkbegeleiding is weer fysiek, corona-proof, open conform de voorschriften van de overheid
 • De KNVB heeft besloten de competitie voor A-categorie senioren veld niet meer te hervatten. Voor A-categorie Futsal en jeugd is nog hoop op een halve competitie. Lees hier alles over de KNVB Routekaart.

 

De rest van de maatregelen blijven onverkort van kracht: er kan afgehaald worden in de Z-kantine, USC blijft open, de kleedkamers blijven dicht,  toeschouwers zijn nog steeds niet toegestaan.

De avondklok is verlengd tot en met 15 maart 04.30 uur. Op maandag 8 maart beoordeelt het kabinet welke maatregelen vanaf 16 maart nodig zijn.


Update 23 februari - t/m 26 jaar weer buiten sporten

 

Op de persconferentie van dinsdag 23 februari heeft de overheid aangekondigd dat de corona-maatregelen voor sportclubs aangepast worden. Belangrijke punten vanuit de Rijksoverheid:

 1. Mensen tot en met 26 jaar mogen vanaf 3 maart met meer dan twee personen samen buiten sporten op sportaccommodaties. Niet in competitieverband, maar wel met het eigen team binnen de eigen club, afstand houden hoeft niet meer. Mensen met klachten die kunnen wijzen op corona blijven thuis.
 2. De avondklok wordt verlengd tot en met 15 maart 04.30 uur.
 3. Op maandag 8 maart beoordeelt het kabinet welke maatregelen vanaf 16 maart nodig zijn.

Dit maakt vanaf 3 maart trainen en onderling spelen voor een groot deel van onze seniorenleden (Jongens Onder 19 & Onder 21 en een deel van de Zaterdag 1, senioren veld zaterdag en senioren zondag teams) weer mogelijk. Met als zeer, zeer vervelend effect dat 27-jarigen en ouder en de futsalteams buiten de boot lijken te vallen. Dat voelt ongetwijfeld erg dubbel en onrechtvaardig, dat begrijpen we erg goed.

We proberen dan ook deze groepen te accomoderen door het trainen in groepjes van 2 mogelijk te blijven maken en voor futsalteams ook op het veld ruimte te maken om te voetballen. Hierover ook snel meer.

We zijn voor de andere jongvolwassenen (t/m 26 jaar) blij met dit nieuws en bekijken op dit moment hoe binnen de restricties van de avondklok zoveel mogelijk voetbal mogelijk kunnen maken.

Daar nemen we zoals gebruikelijk de Q&A’s van het NOC-NSF en de KNVB in mee, ook zal de gemeente Amsterdam en de Veiligheidsregio wellicht nog met richtlijnen komen.

We verwachten uiterlijk dit weekend duidelijkheid te kunnen verschaffen.

Het bestuur

Ps zodra er meer duidelijkheid is vanuit de KNVB over het al dan niet hervatten van de A-categorie zullen we dat ook melden. Zie hier het bericht wat we daar eerder over publiceerden.

 

Update 10 februari - avondklok verlengd tot 3 maart

 

De avondklok is verlengd tot 3 maart, zie hier de berichtgeving van de Rijksoverheid. 

Het avondklok trainingsschema blijft ook van kracht, daarmee zorgen we dat zoveel mogelijk teams en leden kunnen sporten.

Hoofdpunten:

 • De trainingen stoppen om 19:15 uur zodat alle spelers, trainers en andere vrijwilligers op tijd thuis kunnen zijn
 • De teams die drie keer per week trainden gaan terug naar twee keer per week om ruimte te maken voor iedereen
 • Een aantal trainingen zijn ingekort naar een uur
 • Voor de senioren recreatie is op donderdag de hele dag veld 3 gereserveerd en ruimte op veld 2 in de avond, ook kan er op zondag in groepjes van 2 worden getraind tussen 10:00 en 13:00 uur en op aanvraag zaterdagnamiddag en zondagmiddag

 

Klik hier voor de meest recente versie van het trainingsschema tijdens de avondklok, wijzigingen worden hier verwerkt.

Senioren recreatieteams kunnen zich bij Huub Wilbrink melden als ze een standaard trainingsslot willen reserveren. Op de dag zelf kan dit gewoon via de captains-app.

De avondklok heeft geen effect op de dienstverlening van USC Fysiotherapie, ook de huiswerkbegeleiding door Z-AUC Coaching wordt niet geraakt.

Update 22 januari - avondklok per 23 januari

Screenshot_2021-01-22_at_14.02.12.png

Vanaf zaterdag 23 januari wordt de avondklok ingevoerd, tussen 21:00 uur en 04:30 dient iedereen thuis te zijn, zie hier alle informatie op Rijksoverheid.nl. Dit betekent uiteraard iets voor Zeeburgia, zeker voor het trainen.

Het trainingsschema is aangepast, zodat zoveel mogelijk teams en leden kunnen sporten.

Hoofdpunten:

 • De trainingen stoppen om 19:15 uur zodat alle spelers, trainers en andere vrijwilligers op tijd thuis kunnen zijn
 • De teams die drie keer per week trainden gaan terug naar twee keer per week om ruimte te maken voor iedereen
 • Een aantal trainingen zijn ingekort naar een uur
 • Voor de senioren recreatie is op donderdag de hele dag veld 3 gereserveerd en ruimte op veld 2 in de avond, ook kan er op zondag in groepjes van 2 worden getraind tussen 10:00 en 13:00 uur en op aanvraag zaterdagnamiddag en zondagmiddag

 

Klik hier voor de meest recente versie van het trainingsschema tijdens de avondklok, wijzigingen worden hier verwerkt.

Senioren recreatieteams kunnen zich bij Huub Wilbrink melden als ze een standaard trainingsslot willen reserveren. Op de dag zelf kan dit gewoon via de captains-app.

De avondklok heeft geen effect op de dienstverlening van USC Fysiotherapie, ook de huiswerkbegeleiding door Z-AUC Coaching wordt niet geraakt.

De avondklok geldt van zaterdag 23 januari 21.00 tot woensdag 10 februari 2021 om 04.30 uur ‘s ochtends.


Update 16 januari - lockdown 3 wkn verlengd

 

Op de persconferentie van afgelopen dinsdag 12 januari heeft de overheid zoals verwacht geen versoepelingen aangekondigd. De maatregelen die voor iedereen gelden zijn inhoudelijk niet gewijzigd. Helaas is wel de lockdown met drie weken verlengd tot 9 februari. Dit betekent dat alle Corona maatregelen van Zeeburgia ook tot 9 februari van kracht blijven.

Scenario’s herstart competities

Wat dit betekent voor het vervolg van competities voor senioren is nog niet bekend. De KNVB zegt daarover: In de laatste nieuwsupdate van 2020 gaven we al aan dat er voor de senioren nog twee scenario’s op tafel liggen:

 • De huidige competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld
 • Het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft

 

Ondanks de verlenging van de lockdown is het op dit moment nog te vroeg om een definitief besluit te nemen over een van deze scenario’s. Hoewel het er niet gemakkelijker op wordt blijven beide scenario’s nog steeds realistisch en haalbaar. In de eerstvolgende persconferentie hopen we van het kabinet meer duidelijkheid te krijgen over eventuele versoepelingen voor de sport. Op basis hiervan zal uiterlijk in de week van 9 februari een besluit worden genomen over de hervatting van de competities.

Wij begrijpen dat dit een teleurstellende boodschap voor iedereen is, maar vooral voor onze senioren die amper mogelijkheden hebben om te voetballen.

Wij hopen van harte dat er na 9 februari weer door iedereen gevoetbald mag worden,

Tot die tijd, houd vol en blijf gezond.


Update 14 december - senioren weer groepjes van 2

 

Screenshot_2020-12-14_at_19.52.19.png


Op maandagavond 14 december heeft premier Rutte nieuwe Corona-maatregelen aangekondigd. Hieronder is de impact voor Zeeburgia zoals nu bekend opgenomen.

Voor Zeeburgia betekenen de maatregelen dat:

 • senioren teams van dinsdag 15 december t/m in ieder geval 19 januari alleen in groepjes van twee buiten mogen sporten.
 • Sporthallen worden gesloten, helaas dus ook voor onze Futsal teams.
 • Kinderen mogen sporten in teamverband en onderling wedstrijden spelen. Dit blijven we als club mogelijk maken voor de jeugdleden.
 • USC Fysiotherapie blijft geopend met inachtneming van de maatregelen.
 • De huiswerkbegeleiding volgt de maatregelen voor de scholen, daarom zal dinsdag 15 december de laatste keer zijn voor dit jaar. Er wordt onderzocht of dit vanaf 4 januari voor in ieder geval 2 weken online vormgegeven kan worden.
 • De club zou al van 21 december t/m 3 januari gesloten zijn ivm de winterstop. Dit blijft het geval.

 

Eventuele aanvullingen die bekend worden, zullen hier de komende dagen worden vermeld.

We wensen iedereen sterkte de komende periode. 

Stay safe 🙏🏼❤️⚽️

Het Bestuur.


Update 18 november - 18+ trainen in groepjes van 4 

 

Screenshot_2020-11-18_at_19.35.34.png

 

Op dinsdag 17 november zijn door de premier nieuwe maatregelen aangekondigd. Kort en goed zijn de extra maatregelen van de afgelopen twee weken teruggeschaald. Dit betekent dat per 19 november:

 • De Zaterdag 1, JO21 en alle senioren teams recreatie (11x11 en 35+ en 45+) weer in groepjes van 4 mogen trainen
 • Dit geldt ook voor de futsal teams
 • Daarbij geldt wel dat: de groepjes minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden; er een duidelijke afbakening moet zijn van de verschillende groepjes; zij niet mogen mengen.
 • Voor de rest zijn er geen wijzigingen, we blijven lekker trainen en onderling oefenen met de jeugd.

 

Zodra de nieuwe noodverordening van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland bekend en verwerkt is in het NOC-NSF protocol en de KNVB FAQs ook zijn bijgewerkt passen we ons Zeeburgia corona protocol aan.

Overigens heeft de KNVB een interessant ‘Plan B: Blijven voetballen in tijden van corona’ gelanceerd om klaar te zijn voor de hervatting van de competities na de winterstop. Een mooi initiatief, laten we hopen dat we daar snel mee aan de slag kunnen.

Op 8 december verwachten we weer een update van het kabinet.


Update 15 oktober - geen competie & beker, wél trainingen en voetbalschool

 

Screenshot_2020-10-15_at_14.25.44.png

 

Het NOC-NSF protocol ‘Algemeen protocol verantwoord sporten'' is gister 14 oktober van een update voorzien. De laatste versie van dit protocol vind je altijd hier https://nocnsf.nl/sportprotocol. De KNVB sluit zich hier volledig bij aan en heeft zelf de meest recente versies van overige protocollen zoals het protocol Arbitrage altijd hier staan: https://www.knvb.nl/themas/coronavirus/protocollen/.

Daarnaast zijn de veelgestelde vragen (FAQ's) van de KNVB & de FAQ's van het NOC-NSF en ook de sport website van de Gemeente Amsterdam geupdate. Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland heeft een nieuwe noodverordening uitgebracht.

Het protocol en de FAQ's bevatten weinig nieuwe informatie ten opzichte van de persconferentie van premier Mark Rutte en Minister Hugo de Jonge afgelopen dinsdag, wel is alles duidelijk(er) uitgewerkt.


Nieuwe maatregelen Zeeburgia per 15 oktober

Dit leidt tot enkele aanvullingen op onze maatregelen. Klik hier voor het nieuwe Zeeburgia corona protocol

 

Wedstrijden & trainen

 • Er zijn geen competitie- en bekerwedstrijden in het weekend.
 • Voor de jeugdteams worden onderlinge oefenwedstrijden georganiseerd, ook de Voetbalschool gaat door. Allebei zonder ouders.
 • Alle jongens en meiden jeugdteams t/m de JO19 trainen gewoon conform het trainingsschema. Ook daarbij zijn nog steeds geen ouders toegestaan.
 • Kinderen worden afgezet bij het hek aan het begin van veld 1 en worden daar ook weer door de ouders opgehaald.
 • Senioren teams (JO21, Zaterdag 1 en zaterdag en zondag recreatieteams, 35/45+ en rondo) mogen alleen in vaste groepjes van 4 trainen. 
 • Alleen trainers, officials (arbitrage), vrijwilligers, coaches en medewerkers die een rol hebben bij wedstrijden/trainingen mogen aanwezig zijn én parkeren binnen het hek.
 • Materiaaluitgifte wordt weer gedaan vanuit het EHBO hok bij de ingang Veld 1.
 • Na wedstrijden en trainingen dienen alle spelers en staf zo snel mogelijk het sportpark te verlaten

 

Kleedkamers, kantine, huiswerkbegeleiding en USC fysiotherapie

 • voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een dringend advies een niet-medisch mondkapje te dragen binnen Zeeburgia
 • Alle kleedkamers zijn vanaf nu gesloten, de toiletten zijn open.
 • het wedstrijdsecretariaat is voor maximaal 4 stafleden toegankelijk, mondkapje is daar verplicht.
  De Z-Kantine is volledig gesloten
 • De huiswerkbegeleiding gaat door op gepaste afstand en met dezelfde strikte maatregelen als de afgelopen periode.
 • USC Fysiotherapie blijft ook geopend met inachtneming van strikte maatregelen, ze zijn bereikbaar via de ingang van het wedstrijdsecretariaat.
 • De kantoorfunctie van het pand op de 1e verdieping wordt nog gebruikt.

 

Klik hier voor het nieuwe Zeeburgia corona protocol


Update 13 oktober - geen competie & beker, senioren ook geen trainingen

 

Vanavond (dinsdag 13 oktober) zijn door het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd die het amateurvoetbal hard raken. Veel is al duidelijk: de competitie en bekerwedstrijden worden volledig afgelast, de kleedkamers en douches gaan dicht, senioren mogen helemaal niet meer sporten.

Morgen hopen we met een nieuw Zeeburgia Corona protocol te kunnen komen, gebaseerd op nieuwe overheids- en NOC-NSF protocollen.

Woensdag 14 oktober om 22:00 uur gaan de maatregelen in, dat betekent dat er morgen (woensdag) tot 21:30 uur getraind kan worden en alle maatregelen per donderdag 15 oktober in gaan.

De maatregelen gelden in ieder geval de komende vier weken gaf premier Rutte aan.

Morgen meer.

Het bestuur

Update 9 oktober - maximum aantal begeleiders en chauffeurs

 

Met de ervaringen van afgelopen weekend is besloten om helderheid te creeren voor al onze bezoekende clubs:

 • Er mogen geen bezoekers op het sportpark, hierop zullen wij handhaven bij de ingang.
 • Naast spelers mogen er maximaal 3 teambegeleiders (trainer/coach) het sportpark betreden.
 • Chauffeurs van spelers t/m 17 jaar worden beschouwd als teambegeleiding. Er worden per team maximaal 5 chauffeurs op het sportpark toegelaten.
 • Beperk zo veel mogelijk het aantal teambegeleiders en chauffeurs (maximaal 8) dat nodig is om de spelers naar de wedstijdlocatie te krijgen.
 • Kom aub met het hele team tegelijk naar binnen.

Zeeburgia corona protocol 9 oktober

Zie hier het aangepaste Zeeburgia corona protocol van 9 oktober.

Eeuwige Jeugd Toernooi afgelast

WhatsApp_Image_2020-10-08_at_22.51.27.jpeg

Met pijn in het hart heeft het bestuur na open en zorgvuldig overleg met vele vrijwilligers besloten om alsnog het Eeuwige Jeugd Toernooi van 12 t/m 16 oktober af te gelasten.

Ondanks dat de regelgeving van het NOC-NSF de ruimte expliciet biedt, en ook het RIVM woensdag nog groen licht gaf, laten we mogelijke gezondheidsrisico’s voor onze bezoekers en spelers zwaarder wegen.

Het aantal besmettingen in Amsterdam is hard gestegen in de afgelopen periode, dit, gecombineerd met de dichte kantine en de slechte weersverwachting heeft ons hiertoe doen besluiten.

Lees hier meer over het Eeuwige Jeugd Toernooi.

Update 30 september - update protocol NOC-NSF 

Screenshot_2020-10-02_at_08.24.17.png

Het NOC-NSF protocol ‘Algemeen protocol verantwoord sporten' is vandaag 30 september van een update voorzien. De laatste versie van dit protocol, maar ook het protocol Arbitrage vind je altijd op https://www.knvb.nl/themas/coronavirus/protocollen/. Daarnaast zijn de veelgestelde vragen (FAQ's) van de KNVB geupdate. 

Het protocol en de FAQ's bevatten weinig nieuwe informatie ten opzichte van de persconferentie van premier Mark Rutte en Minister Hugo de Jonge afgelopen maandag, wel is een en ander nader uitgewerkt.

Zie hier het aangepaste Zeeburgia corona protocol van 30 september.

Opvallendheden uit het NOC-NSF protocol en de FAQ's:

 • bij uitwedstrijden van jeugdleden vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Beperk in deze situaties de aanwezigheid van ouders/begeleiders tot het noodzakelijke om spelers op de wedstrijdlocatie te krijgen.
 • kaderleden, officials, vrijwilligers, coaches en medewerkers die een rol hebben bij wedstrijden/trainingen mogen aanwezig zijn en worden niet gezien als publiek;
 • na afloop van een wedstrijd/training dien je de sportaccommodatie zo snel mogelijk te verlaten;
 • wedstrijden, toernooien en evenementen zijn toegestaan, zowel binnen als buiten Hierbij mag geen publiek aanwezig zijn;
 • De sportkantine kan gebruikt blijven worden voor verenigingsactiviteiten die ondersteunend zijn aan het voetbal. Denk hierbij aan:

  • Wedstrijdsecretariaat
  • Bestuurskamer
  • Operationeel commissie overleg
  • Eigen trainingen en cursussen (o.a. trainers, scheidsrechters)
  • Verenigingsrechtzaken (ALV’s etc.)

  Hierbij is het uitgangspunt dat de horeca in de kantine gesloten blijft en er geen toeschouwers/publiek zich in de kantine begeven. Daarnaast gelden de algemene coronamaatregelen m.b.t. het aantal toegestane personen in binnenruimtes.

 

Nieuwe maatregelen aangevuld

Dit leidt tot enkele aanvullingen op onze richtlijnen. De nieuwe maatregelen op een rijtje (aanvullingen schuingedrukt):

 • bij trainingen én wedstrijden zijn helemaal geen toeschouwers meer toegestaan, behalve de chauffeurs van de uitteams. 
 • kinderen worden afgezet bij het hek aan het begin van veld 1 en worden daar ook weer door de ouders opgehaald
 • alleen trainers, officials (arbitrage), vrijwilligers, coaches en medewerkers die een rol hebben bij wedstrijden/trainingen mogen aanwezig zijn én parkeren binnen het hek
 • na wedstrijden en trainingen dienen alle spelers en staf zo snel mogelijk het sportpark te verlaten
 • de Z-Kantine is volledig gesloten
 • De kantoorfunctie van het pand op de 1e verdieping wordt nog gebruikt. Zo zal de huiswerkbegeleiding doorgaan op gepaste afstand en met dezelfde strikte maatregelen als de afgelopen periode
 • USC Fysiotherapie blijft ook geopend met inachtneming van strikte maatregelen

 

Aangepaste werkwijze USC Fysiotherapie

UPDATE Om veilig te kunnen blijven behandelen hebben wij een aantal spelregels aangepast. USC fysiotherapie blijft beschikbaar op Zeeburgia voor blessurebehandeling en advies bij lichamelijke klachten. Wij nemen extra hygiëne maatregelen en vragen dat ook aan onze patienten:
 • maximaal 2 personen in de wachtruimte en houdt afstand van elkaar .
 • wij werken voorlopig niet op afspraak, maar op volgorde van binnenkomst. Reden? Het blijkt lastig te zijn om op tijd te komen en daardoor moeten anderen soms onnodig wachten waardoor er teveel mensen in de rij komen. 
 • waar mogelijk zorgen we dat er 2 fysio's aanwezig zijn om jullie snel en veilig te kunnen helpen.
 • wij dragen in de behandelruimte en binnen het gebouw een mondkapje.
 • informatie? vragen? fysio@zeeburgia,nl 
 
Aanwezig: maandag t/m donderdag 16-19 uur

Eeuwige Jeugd Toernooi gaat door

Het Eeuwige Jeugd Toernooi tijdens de herfstvakantie zal doorgang vinden, met inachtneming van de corona-maatregelen. Het spelplezier van de jeugd - mits verantwoord begeleid - gaat boven alles. De regelgeving van de Rijksoverheid biedt genoeg ruimte om ons toernooi in de Herfstvakantie vooralsnog door te laten gaan. Daarbij kunnen alleen trainers en officials aanwezig zijn, alsmede chauffeurs van de tegenstanders. Eventueel uitstel biedt geen enkele garantie voor doorgang in de toekomst; bovendien zijn er in bijvoorbeeld de Kerstvakantie bij andere verenigingen toernooien gepland.

Zeeburgia corona protocol 30 september

Zie hier het aangepaste Zeeburgia corona protocol van 30 september.


Update 29 september - sportpark volledig gesloten voor al het publiek

 

Screenshot_2020-09-29_at_10.20.59.png

Gisteravond (maandag 28 september) zijn er door de Rijksoverheid en Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland strenge maatregelen aangekondigd om het aantal Corona besmetting te beperken. Maatregelen waar we best even stil van zijn.

Dit betekent ook voor Zeeburgia zware ingrepen die ingaan per dinsdag 29 september 18:00 uur en minimaal gelden tot 20 oktober.

De maatregelen:

 • bij trainingen én wedstrijden zijn helemaal geen toeschouwers meer toegestaan
 • kinderen worden afgezet bij het hek, alleen trainers mogen parkeren binnen het hek
 • Na wedstrijden en trainingen dienen alle spelers en staf zo snel mogelijk het sportpark te verlaten
 • De Z-Kantine wordt volledig gesloten
 • De huiswerkbegeleiding zal doorgaan op gepaste afstand en met dezelfde strikte maatregelen als de afgelopen periode
 • USC Fysiotherapie blijft ook geopend met inachtneming van strikte maatregelen

 

Het is nog onduidelijk of (en in welke vorm) het Eeuwige Jeugd toernooi in de herfstvakantie door kan gaan. Daarover later meer.

We balen hier echt heel erg van. Zowel voor alle ouders en familieleden, alsook voor de Z-Kantine die net de rug weer hadden gerecht. We denken uiteraard wederom met hen mee hoe we samen met deze nieuwe tegenslag om te gaan.

Zoals gezegd wordt op 20 oktober door de Rijksoverheid gecommuniceerd over eventuele aanpassingen.

 

Voor nu wensen we iedereen een goede gezondheid.

Weet ons te vinden bij vragen.

Het bestuur 

 

Ps het Corona protocol wordt hier nog op aangepast


Update 11 september - bezoekersnorm versoepeld: 1 ouder per kind

 
E0E38E29-BC1B-4ABC-BEAE-56D8987B6A7A.jpeg
De ervaringen met het handhaven van het corona-protocol in de afgelopen twee weekenden is uitgebreid geëvalueerd. We hebben gelukkig kunnen besluiten de bezoekersnorm te versoepelen:
 
 • vanaf dit weekend (12/13 september) verlenen we naast de coach en trainers per bezoekend team maximaal 1 ouder per kind toegang tot het sportpark. (Dit was 3 toeschouwers per bezoekend team inclusief de technische staf.)
 • Er geldt nog steeds een maximum aantal toeschouwers van 250 personen
 • Zodra dit aantal is bereikt geldt vol = vol, de toegang tot het sportpark wordt dan gesloten

 

We hopen hiermee meer mensen kijkplezier te kunnen bieden. Alle andere regels blijven onverkort van kracht. Heel veel plezier komend weekend.

Ps lees hier het geupdate Zeeburgia corona protocol van 11 september 2020.


 

Update 28 augustus - update protocol NOC-NSF

 
Het NOC-NSF protocol ‘Algemeen protocol verantwoord sporten' is van een update voorzien met betrekking tot het aantal toe te laten toeschouwers. We mogen nog slechts 250 bezoekers toelaten op het sportpark, hierop hebben we het Zeeburgia corona protocol voor bezoekers en scheidsrechters aangepast, zie hieronder. Dit wordt voorafgaand aan elk speelweekend door Antonio verstrekt aan de bezoekende clubs en scheidsrechters.
 
Het protocol voor bezoekers en scheidsrechters geldt ook voor Zeeburgia leden, daarnaast gelden er aanvullend voor onze eigen leden de volgende spelregels:
 

Ongewijzigde bestaande regels

 
 • De trainingen voor de spelers veranderen niet, al voor de zomerstop mocht er weer gewoon getraind worden. Zie hier het trainingsschema
 • Er worden tijdens wedstrijddagen alleen kleedkamers ter beschikking gesteld vanaf de middenbouw (Onder 12 en ouder). Maak hier zo kort mogelijk gebruik van en hou genoeg afstand van elkaar; er mag NIET worden gedoucht
 • Trainingsmateriaal wordt uitgegeven bij het ballenhok achter de nieuw geplaatste tafels in de gang, dit om afstand te garanderen.
 • Kantine: de Z-kantine is weer open. Alles is Corona-proof ingericht, dus je koffie of ijsje is gegarandeerd. 
 • Onthoud je van fysieke begroetingen en schud geen handen.

 

Er zijn vier belangrijke aanvullingen/wijzigingen voor onze leden:

 • Parkeren niet meer mogelijk: De parkeerplekken op het sportpark zijn vanaf vandaag niet meer inzetbaar voor bezoekers en ouders. Alleen trainers en staf mogen achter de geplaatste hekken parkeren. Alleen daarmee kunnen we het maximum van 250 bezoekers garanderen. 
 • Kleedkamer open tijdens trainingen: de kleedkamers zijn Weer toegankelijk tijdens trainingen vanaf maandag 31 augustus ALS dit nodig is. De trainers moeten met hun team mee naar binnen om de tijd in de kleedkamer tot een minimum te beperken. Trainers kleden weer gewoon om in de scheidsrechterskleedkamers
 • Registreren kantine: vergeet niet je te registreren als je de kantine ingaat, dit is essentieel voor de GGD om te kunnen handelen mocht er toch iemand corona hebben.
 • 1 ouder per kind: er mag slechts 1 ouder per Zeeburgia lid als toeschouwer komen tijdens wedstrijddagen.
 

Corona-protocol bezoekers en scheidsrechters - 28 augustus 2020

Beste bezoekers en scheidsrechters,

Teneinde uw en onze veiligheid te kunnen garanderen hebben we een aantal corona regels opgesteld voor bezoekende clubs. We volgen daarbij volledig het ‘Algemeen protocol verantwoord sporten’ van NOC-NSF en Vereniging Sport en Gemeenten, waar ook de gemeente Amsterdam zich bij heeft aangesloten. Het NOC-NSF protocol is van een update voorzien met betrekking tot het aantal toe te laten toeschouwers.

Wij willen u vragen onderstaand Zeeburgia protocol onder de staf, spelers en meereizende bezoekers te verspreiden en hen te verzoeken zich strikt hieraan te houden.

Samen houden we Corona er onder en kunnen we blijven voetballen.

Dank voor uw medewerking.

Het bestuur van Zeeburgia

 

Bezoeken van het sportpark

 • Blijf thuis bij klachten. Ook bij klachten bij een gezinslid blijft u thuis.
 • Er mogen maximaal 250 bezoekers op het sportpark, hierop zullen wij handhaven bij de ingang waarbij geldt: vol = vol.
 • Er mogen daarom per bezoekend team helaas maximaal 3 personen (inclusief trainers/staf) naar de wedstrijd komen. Andere clubs nemen vergelijkbare maatregelen.
 • Kom aub met het hele team tegelijk naar binnen.
 • Het sportpark is alleen te voet vanaf het Ringslangpad bereikbaar, de parkeerplekken zijn niet inzetbaar. Het toegangshek aan de fietspadzijde is volledig afgesloten.
 • Kijken naar wedstrijden rond het veld mag, maar houd daarbij 1,5 meter afstand! Markeringen langs de velden geven de 1,5 meter aan.
 • Uit preventieve overwegingen kunt u buiten een mondkapje dragen.
 • Wij verzoeken u de looproutes te gebruiken die op de benedenverdieping en bovenverdieping zijn aangebracht en geen onnodige loopbewegingen te maken.
 • De begane grond van het pand mag NIET betreden worden door ouders en bezoekers. Ook bij slecht weer kan er NIET geschuild worden in de gangen bij de kleedkamers, neem dus een paraplu en regenkleding mee bij een slecht weerbericht.

 

Trainers, begeleiders en spelers

 • Trainers/leiders kunnen zich melden bij het wedstrijdsecretariaat voor een sleutel van uw kleedkamer tijdens wedstrijddagen, het wedstrijdsecretariaat zelf mag NIET betreden worden.
 • Er worden tijdens wedstrijddagen alleen kleedkamers ter beschikking gesteld vanaf de middenbouw (Onder 12 en ouder).
 • Kom zoveel mogelijk omgekleed naar de wedstrijd!. Maak dus geen of zo kort mogelijk gebruik van de kleedkamers en hou genoeg afstand van elkaar; er mag NIET worden gedoucht.
 • In de kleedkamers is desinfecterende spray aanwezig, neem daar aub de bankjes mee af
 • Houdt u zo min mogelijk op in de gangen rond de kleedkamers.

 

Scheidsrechters

 • Scheidsrechters kunnen zich melden bij het wedstrijdsecretariaat voor een kleedkamersleutel en zijn hier welkom. Een mondkapje is hier verplicht.
 • Naast de scheidsrechters en wedstrijdsecretarissen mogen er geen personen aanwezig zijn in het wedstrijdsecretariaat.
 • In de scheidsrechterkleedkamers is conform het Arbitrage Corona Protocol desinfecterend middel aanwezig.

 

De wedstrijd

 • Alleen scheidsrechters, spelers en de directe trainersstaf mogen zich op de velden en in de dug out bevinden.
 • Na de wedstrijd dienen de spelers van 18 jaar of ouder weer 1,5 meter afstand te houden
 • Ook in de dug out moet 1,5 meter afstand gehouden worden.
 • De overige staf mag NIET in dug out plaatsnemen.

 

De Z-Kantine is geopend

 • Er mogen maximaal 100 personen tegelijk binnen zijn.
 • Gezondheidscheck en registratie van uw contactgegevens* dmv een QR code is verplicht!
 • U treft de code op verschillende plekken bij de ingang en op uw tafel, gebruik uw mobiele telefoon, scan de code en voltooi** uw registratie.
 • Door het registeren bevestigt u ook meteen de verplichte gezondheidsverklaring.
 • Het desinfecteren van uw handen is verplicht voor u de kantine binnenkomt. Hiervoor zijn bij de ingang desinfecteermiddelen beschikbaar.
 • Er zijn looproutes van kracht, er is 1 aparte ingang en 1 aparte uitgang aan de zijde van de pannakooi / spoorkant beschikbaar, volg de looproute op de trap.
 • Na uw bestelling krijgt u uw dranken direct mee. Als er eten voor u bereid wordt kunt u gaan zitten, uw bestelling wordt omgeroepen zodra het gereed is.
 • Het gebruik van een zitplaats is verplicht.
 • Consumptie verplicht: geniet van uw drankje en hapje en maak daarna plaats voor de volgende gasten zodat iedereen van de kantine gebruik kan maken

 

Oefenen en voortschrijdend inzicht

 • De eerste paar wedstrijdweekenden zal het voor ons ook oefenen zijn. Werken alle regels die we bedacht hebben ook in de praktijk?
 • Voortschrijdend inzicht kan ertoe leiden dat we ter plekke regels moeten aanpassen of nieuwe maatregelen moeten introduceren.
 • Spreek elkaar aan bij het niet volgen van de regels en houdt u daarom altijd aan instructies en aanwijzingen van het management op het sportpark; binnen en buiten.
 • Wij vragen uw begrip en stellen uw medewerking zeer op prijs.
 • Feedback is altijd welkom, dit nemen wij graag mee in onze evaluatie. Mail desgewenst naar info@zeeburgia.nl.

 

*Door het verstrekken van de contactgegevens geeft de bezoeker toestemming voor uitsluitend het delen van de contactgegevens met de GGD op hun verzoek voor bron- en contactonderzoek. Deze gegevens worden na 14 dagen vernietigd.

** Gebruik hiervoor de camera van uw mobiele telefoon. Op sommige telefoons kan het noodzakelijk zijn om eerst een QR lezer te downloaden.


 

Update 21 augustus - nieuw protocol NOC-NSF

 
Er is een nieuw ‘Algemeen protocol verantwoord sporten' verschenen van NOC-NSF en Vereniging Sport en gemeenten, waar ook de gemeente Amsterdam zich bij heeft aangesloten. We hebben dit vertaald in spelregels voor de club en een protocol voor bezoekers en scheidsrechters, zie hieronder. Dit wordt voorafgaand aan elk speelweekend door Antonio verstrekt aan de bezoekende clubs en scheidsrechters.
 
Het protocol voor bezoekers en scheidsrechters geldt ook voor Zeeburgia leden, daarnaast gelden er aanvullend voor onze eigen leden de volgende spelregels:
 
 • De trainingen voor de spelers veranderen niet, al voor de zomerstop mocht er weer gewoon getraind worden. Zie hier overigens het nieuwe trainingsschema
 • De kleedkamers zijn niet meer toegankelijk tijdens trainingen. Voor de trainers is kleedkamer 1 beschikbaar voor omkleden en het opbergen van waardevolle spullen
 • Er worden tijdens wedstrijddagen alleen kleedkamers ter beschikking gesteld vanaf de middenbouw (Onder 12 en ouder). Maak hier zo kort mogelijk gebruik van en hou genoeg afstand van elkaar; er mag NIET worden gedoucht
 • Trainingsmateriaal wordt uitgegeven bij het ballenhok achter de nieuw geplaatste tafels in de gang, dit om afstand te garanderen.
 • Kantine: de Z-kantine is weer open. Alles is Corona-proof ingericht, dus je koffie of ijsje is gegarandeerd. 

 

Corona-protocol bezoekers en scheidsrechters - 21 augustus 2020

 

Beste bezoekers en scheidsrechters,

Teneinde uw en onze veiligheid te kunnen garanderen hebben we een aantal corona regels opgesteld voor bezoekende clubs. We volgen daarbij volledig het ‘Algemeen protocol verantwoord sporten’ van NOC-NSF en Vereniging Sport en Gemeenten, waar ook de gemeente Amsterdam zich bij heeft aangesloten. Wij willen u vragen dit protocol onder de staf, spelers en meereizende bezoekers te verspreiden en hen te verzoeken zich strikt hieraan te houden.

Samen houden we Corona er onder en kunnen we blijven voetballen.

Dank voor uw medewerking.

Het bestuur van Zeeburgia

Bezoeken van het sportpark

 • Blijf thuis bij klachten. Ook bij klachten bij een gezinslid blijft u thuis.
 • Er mogen maximaal 450 bezoekers op het sportpark, hierop moeten wij handhaven waarbij geldt: vol = vol.
 • Het sportpark is alleen vanaf het Ringslangpad bereikbaar. Het toegangshek aan de fietspadzijde is gesloten.
 • Kijken naar wedstrijden rond het veld mag, maar houd daarbij 1,5 meter afstand! Markeringen langs de velden geven de 1,5 meter aan.
 • Uit preventieve overwegingen kunt u buiten een mondkapje dragen.
 • Wij verzoeken u de looproutes te gebruiken die op de benedenverdieping en bovenverdieping zijn aangebracht en geen onnodige loopbewegingen te maken.
 • De begane grond van het pand mag NIET betreden worden door ouders en bezoekers. Ook bij slecht weer kan er NIET geschuild worden in de gangen bij de kleedkamers, neem dus een paraplu en regenkleding mee bij een slecht weerbericht.

 

Trainers, begeleiders en spelers

 • Trainers/leiders kunnen zich melden bij het wedstrijdsecretariaat voor een sleutel van uw kleedkamer tijdens wedstrijddagen, het wedstrijdsecretariaat zelf mag NIET betreden worden.
 • Er worden alleen kleedkamers ter beschikking gesteld vanaf de middenbouw (Onder 12 en ouder). Maak hier zo kort mogelijk gebruik van en hou genoeg afstand van elkaar; er mag NIET worden gedoucht.
 • Houdt u zo min mogelijk op in de gangen rond de kleedkamers.

 

Scheidsrechters

 • Scheidsrechters kunnen zich melden bij het wedstrijdsecretariaat voor een kleedkamersleutel.
 • Naast de scheidsrechters en wedstrijdsecretarissen mogen er geen personen aanwezig in het wedstrijdsecretariaat. Een mondkapje is hier verplicht.
 • In de scheidsrechterkleedkamers is conform het Arbitrage Corona Protocol desinfecterend middel aanwezig.

 

De wedstrijd

 • Alleen scheidsrechters, spelers en de directe trainersstaf mogen zich op de velden en in de dug out bevinden.
 • Na de wedstrijd dienen de spelers van 18 jaar of ouder weer 1,5 meter afstand te houden
 • Ook in de dug out moet 1,5 meter afstand gehouden worden.
 • De overige staf mag NIET in dug out plaatsnemen.

 

De Z-Kantine is geopend

 • Er mogen maximaal 100 personen tegelijk binnen zijn.
 • Gezondheidscheck en registratie van uw contactgegevens* dmv een QR code is verplicht!
 • U treft de code op verschillende plekken bij de ingang, gebruik uw mobiele telefoon, scan de code en voltooi** uw registratie.
 • Door het registeren bevestigt u ook meteen de verplichte gezondheidsverklaring.
 • Het desinfecteren van uw handen is verplicht voor u de kantine binnenkomt. Hiervoor zijn bij de ingang desinfecteermiddelen beschikbaar.
 • Er zijn looproutes van kracht, er is 1 aparte ingang en 1 aparte uitgang aan de zijde van de pannakooi / spoorkant beschikbaar, volg de looproute op de trap.
 • Na uw bestelling krijgt u uw dranken direct mee. Als er eten voor u bereid wordt kunt u gaan zitten, uw bestelling wordt omgeroepen zodra het gereed is.
 • Het gebruik van een zitplaats is verplicht.
 • Bij drukte; geniet van uw drankje en hapje en maak daarna plaats voor de volgende gasten.

 

Oefenen en voortschrijdend inzicht

 • De eerste paar wedstrijdweekenden zal het voor ons ook oefenen zijn. Werken alle regels die we bedacht hebben ook in de praktijk?
 • Voortschrijdend inzicht kan ertoe leiden dat we ter plekke regels moeten aanpassen of nieuwe maatregelen moeten introduceren.
 • Spreek elkaar aan bij het niet volgen van de regels en houdt u daarom altijd aan instructies en aanwijzingen van het management op het sportpark; binnen en buiten.
 • Wij vragen uw begrip en stellen uw medewerking zeer op prijs.
 • Feedback is altijd welkom, dit nemen wij graag mee in onze evaluatie. Mail desgewenst naar info@zeeburgia.nl.

 

*Door het verstrekken van de contactgegevens geeft de bezoeker toestemming voor uitsluitend het delen van de contactgegevens met de GGD op hun verzoek voor bron- en contactonderzoek. Deze gegevens worden na 14 dagen vernietigd.

** Gebruik hiervoor de camera van uw mobiele telefoon. Op sommige telefoons kan het noodzakelijk zijn om eerst een QR lezer te downloaden.

 
Download hier de PDF versie van het protocol.
 

 

WhatsApp_Image_2020-08-21_at_15.42.23_1.jpeg

WhatsApp_Image_2020-08-21_at_15.42.24_1.jpeg

 

WhatsApp_Image_2020-08-21_at_15.42.24.jpeg

WhatsApp_Image_2020-08-21_at_15.42.28.jpeg


Update 13 augustus - toch geen gebruik kleedkamers
De trainingen zijn weer begonnen en iedereen heeft er zin in. De maatregelen die we hebben getroffen in het kader van Covid-19 evalueren wij constant. Dat heeft ertoe geleid dat we hebben besloten de kleedkamers toch NIET te gebruiken. Spullen kunnen in de dugout gelegd worden en waardevolle spullen kunnen aan de trainer worden gegeven die ze dan in bewaring neemt. Reden van deze beslissing is dat we zien dat het nu al druk is in de hal van de kleedkamers en dat zal volgende week alleen maar toenemen.
 
Aan de trainers & captains senioren het verzoek ZELF de spullen op te halen bij het ballenhok (die weer bij in de EHBO-kamer komt) en mee te werken bij het in bewaring nemen van de spullen voor de spelers. Die kunnen eventueel dan wel in een kleedkamer worden gelegd tot na de training.
 
Bedankt voor jullie medewerking en begrip.
 

Update 9 augustus - spelregels na de zomerstop

We gaan weer trainen vanaf maandag 10 augustus, maar hoe doen we dit veilig na de zomerstop?

Los van basisregels als handen wassen, afstand houden en niet komen als je ziek bent (geweest), hebben we besloten aan te houden tot 1 september:

 • De trainingen voor de spelers veranderen niet, al voor de zomerstop mocht er weer gewoon getraind worden. Zie hier overigens het nieuwe trainingsschema.
 • De kleedkamers zijn wel toegankelijk, o.a. voor spullen opbergen e.d., maar er wordt niet gedoucht. Binnenzitten wordt tot een minimum beperkt. Kom dus in je voetbal kleding en neem je eigen bidon mee!
 • Trainingen kijken mag weer, maar met anderhalve meter afstand! Als we ons hier niet aan houden, kan het zijn dat we dit weer moeten verbieden. Spreek elkaar dus aub aan.
 • Wedstrijden bezoeken wordt nog besproken, dit laten we eind deze week weten.
 • Kantine: de Z-kantine is weer open vanaf 10 augustus! Alles is Corona-proof ingericht, dus je koffie of ijsje is gegarandeerd

 

Screenshot_2020-08-09_at_19.36.32.png

Ruim voor het weekend van 29/30 augustus (eerste bekerwedstrijden) laten we weten of we de maatregelen verder kunnen versoepelen.

Het is fijn dat we steeds meer terug gaan naar het ‘normale’, dat kan alleen als we dit samen goed blijven doen. Help je mee?

Vragen? Mail secretaris@zeeburgia.nl


Update 30 juni - Nieuwe stap versoepeling coronamaatregelen

Vorige week is weer een verdere versoepeling van de Corona maatregelen aangekondigd dwaardoor er ook bij Zeeburgia weer meer mogelijk is. De exacte impact op het komend seizoen wordt nog bepaald door de KNVB en de Gemeente Amsterdam, maar een (bijna) normale opstart van de competitie lijkt mogelijk te worden. Ook Futsal is weer mogelijk. 

Hieronder een korte update

Voetbal


Wedstrijden en toernooien mogen weer, zaterdag aanstaande maken daar de senioren recreatie teams meteen gebruik van. De kleedkamers blijven dicht tijdens de trainingen tot aan de zomerstop.

Tot de zomerstop (die is van 6 juli t/m 9 augustus) mogen ouders en bezoekers hun kinderen brengen en halen, langs de lijn staan mag niet. Maar: de training kan gekeken worden vanuit de Z-kantine, zie hieronder

Z-kantine open per 1 juli


Vanaf woensdag 1 juli kun je op het terras en in de kantine de training kijken, de Z-kantine zal namelijk vanaf woensdag 1 juli weer open zijn conform het protocol van de horeca! Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. O.a. 1,5 meter afstand houden, handen goed wassen en niet komen als je je ziek voelt geldt ook in de kantine.

 

200625-nkc-maatregelen-horeca-rgb-1080x1350.png

 

Start seizoen 2020/2021

 

Na de zomerstop zullen vanaf 10 augustus de eerste 3 jongensteams van de JO12 t/m JO21 gaan trainen. De meiden en overige Voetbalacademie teams starten op op 17 augustus met de voorbereiding. De senioren recreatie kunnen ook vanaf 10 augustus weer trainen.

Zie hier alle voorlopige speeldagenkalenders.

 


Update 1 juni

Sinds de vorige Zeeburgia tijdens Corona - vragen en antwoorden is er een hoop gebeurd. Tijd voor een update daarover.

Voetbal

 

 • Ook de senioren mogen weer trainen en doen dit met meer veldruimte dan gebruikelijk. De nieuwe Zaterdag 1 is ook al opgestart. Zie hier het corona trainingsschema.
 • Bij de jeugd mag er t/m 18 jaar nu zonder 1,5 meter afstand getraind worden
 • Wel gelden er nog strenge regels, zie hier alle KNVB protocollen.

 

Voor de volledigheid geven wij aan dat alle regels die zijn ingesteld in het kader van Covid-19 m.b.t. trainingen bij Zeeburgia gehandhaafd blijven tot aan de zomerstop (5 juli). Dit houdt ook in dat spelers alleen gebracht en gehaald kunnen worden en dat er geen ouders langs de lijn mogen staan. Dank voor uw begrip en medewerking.

 

 

Financieel

 

Financieel zijn het zware tijden. Hier is te melden dat: 

 1. We de Z-kantine en USC Fysiotherapie hebben ondersteund en waar nodig en mogelijk mee blijven denken en helpen.
 2. De veldhuur voor drie maanden wordt kwijtgescholden door de gemeente Amsterdam. Dit helpt uiteraard flink om tegenvallers op te vangen.

 

Huiswerkbegeleiding

 

 • De huiswerkbegeleiding wordt per 2 juni hervat met genoeg ruimte tussen de deelnemers en alleen op afspraak. Contact Rally:  rallyrijkschroeff@gmail.com bij vragen.

 

Overig

 

 • Kantine: Het lijkt erop dat de kantine per 1 juli weer open mag, de vraag is wel onder welke voorwaarden. Hier wordt nu naar gekeken.
 • Lees hier de update over uitstel Algemene ledenvergadering, kandidaat bestuur 2020-2021 en begroting & contributie

 

We houden jullie op de hoogte via dit artikel als er nieuws te melden is. Heb je ideeën voor Zeeburgia in deze moeilijke periode, wil je helpen of heb je vragen? Mail dan naar het bestuur op bestuur@zeeburgia.nl.

Voor nu: blijf gezond!

Het bestuur

 


Update 29 april

Sinds de vorige Zeeburgia tijdens Corona - vragen en antwoorden is er een hoop gebeurd. Tijd voor een update daarover.

Voetbal

 

 • Het belangrijkste: we mogen weer trainen met de jeugd. Hier gelden wel zeer strenge regels voor van het RIVM en de gemeente, de KNVB heeft dit samengebracht in een handig protocol.
 • Lees verder hier alle informatie over het trainen vanaf 29 april bij Zeeburgia. Vanaf maandag 4 mei gaat de bovenbouw weer aan de slag, de keepers en mini's ook. De Voetbalschool zal per 10 mei weer starten. Meer informatie daarover volgt.
 • De overschrijfdeadline blijft gehandhaafd op 15 juni door de KNVB. Hierover binnenkort meer.
 • De aanmeldingen voor proeftrainingen zijn geopend. Na het heropstarten van de bovenbouw laten we weten hoe we dit inpassen.

Financieel

 

Financieel zijn het zware tijden. Hier zijn vier zaken te melden.

 1. We hebben gelukkig de bevestiging gehad dat we mogen rekenen op de 4.000 euro tegemoetkoming vanuit het RVO-noodloket.
 2. We komen nog niet in aanmerking voor de NOW regeling.
 3. Voor april mogen we (juridisch gezien) de vrijwilligersvergoedingen aan trainers en anderen niet uitkeren, omdat er geen werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dat is dan ook niet gebeurd.
 4. Er is nog geen duidelijkheid of de gemeente Amsterdam de veldhuur kwijtscheldt. Dit is wel door de Stichting Watergraafsmeer gevraagd.

 

Overig

 

 • Er wordt onderzocht hoe we als de scholen opengaan de huiswerkbegeleiding ook weer fysiek kunnen organiseren. Dit gebeurt nu via Zoom.

 

We houden jullie op de hoogte via dit artikel als er nieuws te melden is. Heb je ideeën voor Zeeburgia in deze moeilijke periode, wil je helpen of heb je vragen? Mail dan naar het bestuur op bestuur@zeeburgia.nl.

Voor nu: succes met het heropstarten met de jeugd, blijf gezond!

Het bestuur


 

Update 27 april

Zie hier alle informatie over het trainen vanaf 29 april.

 


 

Update 2 april

Om inzicht te geven wat het betekent, hoe het Zeeburgia raakt en welke besluiten we hebben moeten nemen, hebben we een aantal vragen en antwoorden verzameld die bij ons en u kunnen leven. Dit doen we op basis van de kennis die we nu hebben en we hebben bijvoorbeeld de Q&A’s van het NOC NSF en de KNVB geraadpleegd. Uiteraard volgen we ook de berichtgeving van de Gemeente Amsterdam.

We zullen de vragen en antwoorden aanvullen als er nieuwe informatie beschikbaar is. Heb je ideeën voor Zeeburgia in deze moeilijke periode, wil je helpen of heb je vragen? Mail dan naar het bestuur op bestuur@zeeburgia.nl.

Voetbal

 

1. De competities worden niet meer hervat, wat betekent dit?

 • Dat er dit seizoen niet meer gevoetbald wordt in de reguliere competitie en in de bekercompetitie.
 • Dit geldt voor mannen, vrouwen en alle jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland.
 • Er worden geen eindstanden bepaald, er promoveren of degraderen geen teams.
 • Ook de trainers- en scheidsrechtersopleidingen zijn helaas afgelast.

 

2. Ons sportpark is gesloten door de gemeente, hoe zit dat?

 • De Gemeente Amsterdam, die verantwoordelijk is voor ons sportpark, heeft besloten dat ons sportpark tot 28 april gesloten blijft.
 • Het is daarmee tot 28 april niet toegestaan bij Zeeburgia op de velden te voetballen.
 • Ook de Zeeburgia Voetbalschool op zondagen en de huiswerkbegeleiding op de club gaat dus niet door. Wel is voor de huidige deelnemers van de huiswerkbegeleiding digitaal contact beschikbaar.
 • Of er na 28 april nog bij Zeeburgia gevoetbald wordt is nog niet bekend.

 

 

 

3. Hoe worden de teams voor volgend jaar nu samengesteld? Vinden er selectiewedstrijden plaats? En gaan proeftrainingen nog door?

 • Zolang niet bekend is of- en zo ja wanneer er weer gevoetbald mag worden, kunnen wij geen selectiewedstrijden en proeftrainingen plannen. Wel hebben we de aanmeldingen voor de proeftrainingen opengesteld.
 • De staf van onze voetbalacademie zal mogelijk op andere wijze selectieteams moeten samenstellen of dit aan het begin van het nieuwe seizoen organiseren.
 • Mogelijk komt de KNVB met andere data voor de inschrijving van nieuwe leden (dit is tot nu toe 15 juni), afhankelijk daarvan gaan we de toelating van nieuwe leden organiseren.
 • Wel hebben we de hoogste jeugdteams voor komend seizoen al in kunnen schrijven (waaronder een O21 en O18). De KNVB bepaalt nog hoe ze omgaan met de indeling hiervan, nu de competities niet worden afgerond.

 

"Zodra wij meer weten zullen we dat zsm bekend maken. Houd de website in de gaten!"

 


Fit blijven en blessures

 

4. Hoe blijf ik fit nu er niet in competitieverband gevoetbald wordt?

 • De bovenbouw (vanaf O13) heeft via de trainer een schema gehad waarmee je jezelf fit kunt houden.
 • De ervaring is dat jongere kinderen meer buiten spelen en bewegen. Een speciaal schema is voor hen niet nodig. Ook moet bij jongere kinderen nog meer rekening gehouden worden met de belastbaarheid, daarom vinden we voor hen een trainingsschema geen goed idee.
 • Planking, sit-ups, crunches, push-ups, squats etc zijn altijd goed om te doen. Op internet zijn veel voorbeelden te vinden hoe deze oefeningen goed uit te voeren.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Gecontroleerd blijven trainen. Benyamin:"stay safe 🙏"

Een bericht gedeeld door Abdeljalil Kaddour (@abdelkaddour) op

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Wat mis je het voetbal,.. Dan maar thuis trainen💪🏽⚽️❤️ #avvzeeburgia #stayfit

Een bericht gedeeld door Judith Hilhorst (@judith_hilhorst) op

 

 

"Probeer zo veel mogelijk te bewegen binnen de regels die er zijn!"

 

5. Wat moet ik doen als ik geblesseerd ben (geworden)?

 • Afhankelijk van je blessure dien je rust te houden of je te laten behandelen.
 • Onze partner USC fysio biedt “fysio op afstand“ aan. USC Fysiotherapie biedt jou online een persoonlijke (video) training aan, om fit te blijven en blessures te voorkomen. Ook kunnen wij je goede oefeningen geven bij bestaande blessures. Stuur een whatsapp aan fysio Shane (06-23152977) als je een leuk oefenprogramma wilt krijgen of vragen hebt. (Dat kan vanaf komende week op dinsdagen en donderdagen tussen 12 en 17 uur). Kosten vallen onder de zorgverzekering.

 

 

"Maak gebruik van de mogelijkheden die USC Fysiotherapie biedt om zsm weer fit te worden!"

 


Financieel effect op de club

 

6. Hoe erg wordt Zeeburgia financieel geraakt?

 • Het stopzetten van het voetbal en het sluiten van het sportpark heeft ook financiële gevolgen voor Zeeburgia en haar grote partners. Zo heeft de Z-Kantine geen inkomsten meer omdat de kantine gesloten is en heeft USC Fysiotherapie bijna geen inkomsten omdat er geen spreekuur op de club is zolang het voetbal stilligt.
 • De Zeeburgia voetbalschool heeft de 3e cyclus moeten stopzetten en of de 4e cyclus doorgang kan vinden is nog niet bekend.
 • Verschillende evenementen zullen geen doorgang kunnen vinden, zowel in het clubhuis samen met de Z-kantine, maar ook bijvoorbeeld een 7x7 seniorentoernooi tijdens de Nationale Voetbaldag op 13 juni.

 

"Zeeburgia ontkomt niet aan inkomstenderving door de Corona maatregelen, maar we gaan het samen redden."

 

7. Op welke gebieden worden kosten bespaard?

 • Het bestuur is onmiddellijk aan de gang gegaan om mogelijke kostenbesparingen in beeld te brengen.
 • Zo maken we gebruik van alle faciliteiten die de overheid biedt, denk aan het RVO-noodloket voor ondernemers en verenigingen.
 • We zijn samen met de Stichting Watergraafsmeer met de Gemeente Amsterdam in gesprek over het kwijtschelden van de veldhuur maar vooralsnog is onduidelijk of we minder hoeven te betalen.
 • De KNVB heeft al wel besloten de maandelijkse afdracht die clubs moeten betalen voor twee maanden stop te zetten.
 • We onderzoeken of we wellicht de hypotheek betalingen kunnen uitstellen en of het maandelijkse energievoorschot kunnen verlagen.
 • Uiteraard doen we nu geen nieuwe eenmalige uitgaven

 

"Wij doen er alles aan om de kosten te verlagen. Zeeburgia is niet alleen sportief maar ook financieel een gezonde club!"

 

8. Hoe gaat de club om met de onderhuurders Z-kantine en USC Fysiotherapie?

 • We snappen heel goed dat de Z-kantine en USC Fysiotherapie het zwaar hebben en willen dat het hen ook goed gaat. We hebben daarom besloten om hen te helpen met hun maandelijkse huurlasten.

 

Martin Amatredjo van de Z-kantine was op 2 april bij AT5 om de impact op hen toe te lichten.

 

9. Hoe zit het met de contributie?

 • Het financiële leed dat de Corona maatregelen veroorzaken, zullen we met z’n allen moeten dragen; onze club, onze medewerkers, onze partners en onze leden.
 • Zeeburgia kan dan ook geen contributie terugbetalen aan haar leden.
 • Ook moeten afspraken over het in termijnen betalen van de contributie gewoon nagekomen worden.
 • Als vereniging zijn wij financiële verplichtingen aangegaan voor het hele seizoen, die moeten wij ook nakomen, zelfs als we uitstel krijgen op sommige posten.

 

"Zeeburgia is een vereniging: solidariteit maakt ons sterk!"

 


Wat doen we na corona? 

 

10. Wat doen we als we in mei en juni weer mogen voetballen?

 • We weten niet of en wanneer we dit seizoen weer mogen voetballen. In de jaarkalender hadden we voorzien dat op zondag 5 juli de laatste voetbalactiviteit op de club was
 • We hopen natuurlijk dat we in mei en juni weer op onze velden mogen en bereiden ons daarop voor. We kunnen dan hopelijk mooie oefenwedstrijden en toernooien organiseren. En een mooie seizoensafsluiting!

 


Zoals aangegeven zullen we deze vragen & antwoorden steeds van een update voorzien. Heb je ideeën voor Zeeburgia in deze moeilijke periode, wil je helpen of heb je vragen? Mail dan naar het bestuur op bestuur@zeeburgia.nl.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!