Zaterdag 24-01-15, 1315u
Oefenwedstrijd
Zeeburgia B1 - Hollandia B1     0 - 6

VOORAF
Met een naderende tweede seizoenshelft en voetballend gezien een goede start na de winterstop oefent Zeeburgia B1 vandaag tegen competitiegenoot Hollandia B1. De sterke voetbalclub uit Hoorn (nummer 8 in de amateurverenigingen top100) draait een sterk seizoen. Met oa overwinningen op AFC B1 en Be Quick B1 hebben zij momenteel de derde plaats met slechts drie punten achterstand op koploper AFC B1. In de onderlinge competitiewedstrijd lieten zij al zien goed op elkaar te zijn ingespeeld en een combinatie te hebben van taktisch vermogen en kracht. Toch waren het onze jongens die begin november in de competitiewedstrijd als winnaar van het veld stapten (zie ook verslag).
Onze jongens zullen het in de tweede seizoenshelft moeten laten zien. Ondanks een aantal leuke wedstrijden en dus oa de winst op Hollandia B1, hebben zij te vaak punten laten liggen en is momenteel de wellicht te lage 8e plaats de startpositie vanaf zaterdag 7 februari.

1e HELFT
Hollandia schiet sterk uit de startblokken. Door middel van het zoeken van de fysiek sterke spits en het direct bijsluiten van het blok op het middenveld laat Hollandia zien niet bang te zijn voor de ploeg waar zij een aantal maanden geleden met 3-1 van verloren. Al in de tweede minuut wordt vanaf de rechterzijkant een hoge bal voorgegeven en waar onze jongens afwachten bedenkt de rechterspits van Hollandia zich niet en schiet de openingstreffer achter Jared: 0-1 HOLLANDIA.
In de daaropvolgende minuten krijgt Zeeburgia een tweetal goede kansen. Eerst komt Nathan alleen op de sterk keepende Hollandia sluitpost af en vervolgens lijkt er een scrimmage te ontstaan na een goed afgemeten corner. Beide mogelijkheden kennen echter de Hollandia doelman als winnaar.
In de daaropvolgende aanval is het voor onze gasten wel weer raak. Wederom een goede voorzet vanaf links en wederom wordt er binnen het 5-meter-gebied niet adequaat gehandeld door de withemden. De Hollandia spits kan ongehinderd zijn hoofd tegen de bal zetten en kopt raak: 0-2 HOLLANDIA.
Zeeburgia probeert te voetballen maar is slordig in de passing. Op het gladde veld en met de wind in de rug eindigen te veel ballen over zij- en achterlijn. Toch snoept de zeer felle Nathan de bal van de voeten van een Hollandia verdediger en komt voor de tweede keer op de Hollandia doelman af. Helaas is het ook wederom de Hollandia doelman die goed op blijft letten en Nathan van scoren afhoudt.
Tien minuten voor rust is het voor Hollandia wel weer raak. Met het vertrouwde recept (spits inspelen, middenvelder bijsluiten) vindt de opkomende middenvelder ruimte om uit te halen. Niet verwoestend maar wel over de Zeeburgia keeper Jared heen: 0-3 HOLLANDIA.
Op basis van de eerste helft een terechte voorsprong voor Hollandia al is de 0-3 wellicht wat overdreven.

2e HELFT
De tweede helft is één om zeer zeer snel te vergeten. Waar de 0-3 tussenstand qua hoogte ietwat geflatteerd was, werd de tweede helft één waar Zeeburgia nog goed wegkwam qua tegendoelpunten.
Hollandia liet in de tweede helft zien heel geconcentreerd te kunnen blijven voetballen en Zeeburgia verzaakte om vanuit de organisatie en met de juiste discipline te voetballen. Voor het eerst dit seizoen zagen de toeschouwers scheurtjes in de vaak zo sterke mentaliteit en leek het meer op een vreemdelingenlegioen dan een hechte groep die met én voor elkaar wil strijden.
Er vielen nog drie Hollandia doelpunten, alle drie vergelijkbaar doordat ze door het centrum tot stand kwamen. De laatste goal was een schoonheid; achter het standbeen werd Jared voor de 6e maal verslagen: 0-6 HOLLANDIA.

De felicitaties zijn uiteraard voor Hollandia. Zij hebben laten zien waarom zij zo hoog in de competitie staan en een kanshebber zijn om directe promotie naar de 1e divisie af te dwingen. Voor onze jongens een moment om even achter de oren te krabben en te beseffen dat enkel talent niet genoeg is om wedstrijden te winnen. Maar zonder dalen ook geen pieken dus laat deze eerste echt slechte wedstrijd van het seizoen een uitzondering zijn en juist als springplank te kunnen worden gebruikt richting de start van de tweede competitiehelft.

Hicham el Onsri (17 jaar!) floot een fantastische wedstrijd waarvoor dank. Ook Adil weer bedankt voor het vlaggen en de vele mensen aan de zijlijn voor het supporten van onze jongens.