Zaterdag 17-01-15, 1100u
Oefenwedstrijd
AZ o/16 - Zeeburgia B1     4 - 3

VOORAF
De eerste seizoenshelft is nu echt achter ons gelaten en de focus kan gelegd worden op seizoenshelft twee. Deze tweede seizoenshelft is ook de helft waar de prijzen worden verdeeld, uitverkiezingen bij/naar BVO's zullen vallen en dat alle spelers kunnen laten zien dat zij zichzelf gedurende het seizoen hebben ontwikkeld als individu en als team.
Na de laatste competitiewedstrijd tegen DEM (zie verslag) zijn er geen wedstrijden meer gespeeld dus was vandaag ook het eerste moment hoe de jongens uit de winterstop zijn gekomen.
Tegenstander van vandaag is de koploper uit de hoogste landelijke o/16 competitie: AZ o/16. Een ploeg met onder andere de sterke (en vorig seizoen van Zeeburgia overgekomen) Randy Ottens. Dit seizoen won AZ o/16 al van de traditionele top drie Feyenoord (4-3), PSV (1-4) en Ajax (1-3) en staan zij dus bovenaan in hun competitie.
De wedstrijd vindt plaats op het jeugdterrein van AZ en ondanks de kou was het prima voetbalweer.

1e HELFT
Of het een te slappe instelling is geweest of een te matige warming-up weet ik niet maar de start van Zeeburgia was één om snel te vergeten en niet nogmaals mee te maken. Bij de aftrap zorgde miscommunicatie voor een vrije doortocht voor de AZ spits en binnen 20 seconden na de aftrap lag de bal achter Jared in het Zeeburgia net: 1-0 AZ. De jongens houden de koppies omhoog maar in de derde minuut wordt na onnodig balverlies een dito vrije trap weggegeven. Deze wordt mooi in de hoek van de goal gekruld: 2-0 AZ. Met de uitslag van AZ o/16 tegen DWS B1 (10-2!!) in het achterhoofd, wordt het nu toch wel even uitkijken geblazen. Misschien geen uitgespeelde kansen maar wel een snelle ruime achterstand.
Maar Zeeburgia B1 toont eens te meer haar mentale weerbaarheid. Er wordt zeer positief naar elkaar gecoacht en er wordt op het hele veld strijd geleverd. AZ komt minder aan voetballen toe en Zeeburgia onderschept veelvuldig de bal en komt zelf aan voetballen toe. Een door Jeremiah gegeven voorzet wordt goed door Sohaib verlengd naar Denzel die zich goed raad weet met deze kans: 2-1 ZEEBURGIA.
In de 25e minuut zet Zeeburgia weer sterk druk op de AZ achterhoede die in/uit nood de bal in de voeten van Gilly speelt. Met een mooie kapbeweging en uithaal, brengt Gilly AZ en Zeeburgia op gelijke hoogte: 2-2 ZEEBURGIA. Er volgen nog wat kansen in de laatste tien minuten maar de bal gaat aan beide kanten niet meer tussen de palen.

2e HELFT
De tweede helft gaat Zeeburgia verder met wat zij in de eerste helft ook hebben laten zien: Druk zetten op AZ en zelf bij balbezit snel richting het AZ doel. Na kansen voor Nathaniel, Ruben en Jason is het door een mooie combinatie tussen Denzel en Sohaib de laatstgenoemde die verwoestend uithaalt: 2-3 ZEEBURGIA. De blijdschap is duidelijk zichtbaar en ook het besef dat de wedstrijd nog (lang) niet ten einde is. Zeeburgia blijft drukken en houdt goed stand bij eigen balbezit.
Na een uur spelen is het toch weer de thuisploeg die mag juichen. Balverlies aan onze rechterkant leidt een snelle aanval van AZ in en de gegeven voorzet lijkt  weg te werken maar kent helaas niet een Zeeburgiaan maar een oud-Zeeburgiaan als eindstation. Door iets sneller te zijn dan zijn directe tegenstander schiet Randy Ottens de gelijkmaker binnen: 3-3 AZ.
AZ krijgt een tweetal grote kansen maar de wedstrijd lijkt met een gelijke stand te gaan eindigen. Echter is het AZ met wederom Randy Ottens die aan het langste eind gaan trekken. Niet meer met het verzorgde voetbal dat AZ de gehele wedstrijd liet zien maar met een beetje hosseknos voetbal valt de bal precies voor de voeten van de AZ aanvaller. Via Jared eindigt de bal helaas in de laatste minuut tegen onze touwen: 4-3 AZ. Ondanks nog één corner lukt het niet meer om nog een laatste doelpunt te maken en eindigt de wedstrijd in een kleine nederlaag.

De felicitaties zijn uiteraard voor AZ. Zij hebben laten zien inderdaad over een zeer goede lichting te beschikken. Namens alle spelers worden de (zeer jonge maar zeer goed fluitende) scheidsrechter Gianni Hoogenstat en grensrechter Adil bedankt. Ook de ouders die ons naar Alkmaar hebben gebracht en die in de kou de ploeg hebben aangemoedigd bedankt.

Tegenstander AZ maakt wekelijks foto's van de wedstrijden. Een aantal van deze foto's zijn zichtbaar op deze pagina maar alle foto's kunnen ook in een veel beter formaat en mooier qua kwaliteit worden gedownload/besteld via deze site.