Zaterdag 6-9-14, 1300u
Competitiewedstrijd 2e divisie
Zeeburgia B1 - FC Emmen B1    2 - 3

VOORAF
In de 2e divisie spelen veelal de gerenommeerde amateurverenigingen van Nederland. Verenigingen zoals AFC, Zeeburgia, Spartaan '20 en Alphense Boys spelen ook met sommige teams in de 1e divisie maar voornamelijk zullen hun teams terug te vinden zijn in de 2e divisies. Dit seizoen zit er in de 2e divisie slechts één BVO en dat is ook meteen de eerste tegenstander van het seizoen: FC Emmen B1.

FC Emmen B1 is een Betaald Voetbal Organisatie met een lange en mooie historie maar ook met een huidige situatie waarin ze het financieel moeilijker hebben. Na een aantal jaren te hebben samengewerkt met SC Heerenveen, staan ze sinds een aantal jaren met de jeugdopleiding weer op eigen benen. De B1 is afgelopen seizoen net net gepromoveerd en zal dit jaar wel als doelstelling hebben om te promoveren. De huidige B1 trainer van Emmen is noorderling en oud-profvoetballer Rick Slor.

Zeeburgia B1 heeft het afgelopen seizoen goed meegedraaid in de 2e divisie en hoort gezien de kwaliteit van haar jeugdopleiding ook dit jaar weer goed mee te doen. Waar 10 jongens uit de B-lichting richting BVO's vertrokken (7 uit het C kampioensteam van afgelopen seizoen), kwamen er ook weer een aantal goede spelers (terug) naar Zeeburgia. Ook de noorderling en trainer Jos Schrage is na 9 jaar afwezigheid weer terug op 't oude honk.

1e HELFT
Beide ploegen lieten zien dat ze er veel voor over hadden om meteen de eerste wedstrijd winnend af te sluiten; er werd veel gestreden, de intentie was aan beide ploegen om aanvallend te voetballen en indien mogelijk werd er direct op doel geschoten. Deze strijd, intentie en snelheid in 't schieten zorgden wel voor wat onzorgvuldigheid aan beide kanten.
Emmen had de 1e helft het betere van het spel en het was vooral de watervlugge rechtsbuiten die voor overlast zorgde bij de Zeeburgia verdediging. Zeer snel en enorm vaardig/krachtig trachtte hij meermaals langs zijn directe tegenstanders te glippen en een aantal malen zorgde dit dan ook voor spannende momenten en een aantal corners voor het Zeeburgia doel.
Zeeburgia kreeg op haar beurt wat mogelijkheden via de zijkanten en het was Jason die in de 30e minuut door de verdediging slalomde en 1-op-1 voor de keeper verscheen. Helaas was het laatste tikje tegen de bal net één teveel waardoor de keeper goed kon optreden.
In de 34e minuut was het weer de snelle rechtsbuiten van FC Emmen die langs zijn directe tegenstander vloog en ditmaal wel een medespeler voor de goal vond: 0-1 FC EMMEN. Rust.

2e HELFT
In de tweede helft een duidelijk sterker en gemotiveerder Zeeburgia. Veel balbezit en veel meer druk vanaf de zijkanten richting de FC Emmen verdediging. Emmen had op haar beurt meer moeite om de bal in de ploeg te houden waardoor het wachten leek op de gelijkmaker voor Zeeburgia. Een schot op de paal en twee 1-op-1 situaties waren niet aan de spelers van Zeeburgia besteed en de bekende voetbalregel van de deksel op de neus krijgen, gold hier ook: De FC Emmen rechtsbuiten - na onnodig balverlies van Zeeburgia - ontglipt weer aan de verdediging en rond koelbloedig af: 0-2 FC EMMEN.
Geen hangende Zeeburgia kopjes maar meteen weer in de aanval en ditmaal wordt het wel beloond. Een goed genomen corner wordt bij de 2e paal door Delano binnengekopt: 1-2 ZEEBURGIA. De thuisploeg en het thuispubliek gelooft er weer in.
Op het moment dat Zeeburgia de laatste wissels wil inzetten om de gelijkmaker te forceren, is 't weer de rechtsbuiten van FC Emmen die zijn hielen aan de Zeeburgia verdediging laat zien en voor de - voor FC Emmen - verlossende marge lijkt te zorgen: 1-3 FC EMMEN. Maar nog steeds blijven beide ploegen voor iedere meter en ieder duel strijden en geeft Zeeburgia niet op. Corners, kansen en vrije trappen vlak buiten de 16 volgen elkaar op, waarbij een vrije trap in 79e minuut door Gilbert wordt genomen en via een FC Emmen rug in de goal belandt: 2-3 ZEEBURGIA. Zou 't dan toch met nog zo'n 2 minuten op de klok?
In deze laatste fase van de wedstrijd krijgt FC Emmen meermaals de mogelijkheid om de wedstrijd op slot te gooien maar de uitbraken worden niet meer goed uitgespeeld of één van de uitblinkers aan Zeeburgia zijde, keeper Yeremy, staat in de weg. In de allerlaatste minuut schiet ziet Yessin de keeper te ver voor zijn goal staan en schiet van ruim 25 meter de bal over de keeper op de binnenkant paal. Geen doelpunt en FC Emmen wint de leuke, eerlijke en voor de toeschouwers mooie eerste competitiewedstrijd.

Zeeburgia B1 feliciteert FC Emmen B1 met hun overwinning, bedankt de scheidsrechter van der Werff voor het goede fluiten en bedankt de ouders en andere toeschouwers voor het aanmoedigen.

Volgende week speelt Zeeburgia B1 uit tegen Quick '20 en zal er alles aan gedaan worden om de eerste competitie overwinning van het seizoen binnen te halen.