Zaterdag 6-12-14, 1300u
Competitiewedstrijd 2e divisie
DEM B1 - Zeeburgia B1     0 - 3

VOORAF
Net als vorige week tegen Hoofddorp (zie verslag) stond er vandaag weer een wedstrijd op het programma tussen twee ploegen onderin. Nu ook echt de nummer laatst (DEM) tegen de nummer één-na-laatst (Zeeburgia). Hierbij wel de vermelding dat in deze tweede divisie daadwerkelijk iedereen van iedereen kan winnen en verliezen. Koploper AFC verloor eerder dit seizoen van het (veel) lager geklasseerde Quick '20, nummer twee Hollandia ging bij onze jongens onderuit (zie ook verslag) en nummer drie FC Emmen pakte pas in de slotminuut een punt tegen rode lantaarndrager DEM. Hierdoor is er zowel boven- als onderin nog van alles mogelijk. De winnaar van de wedstrijd tussen DEM en Zeeburgia zal sowieso twee plaatsen stijgen op de ranglijst.

Vandaag begint verder de tweede helft van het seizoen. Alle ploegen hebben elkaar één keer bespeeld en kunnen zich beter voorbereid opstellen richting de nu bekende tegenstander. Met de winterstop om de hoek (vandaag de laatste wedstrijd van 2014 - de eerstvolgende competitiewedstrijd in 2015 zal op zaterdag 7 februari zijn) kan er nog éénmaal een stap in de stand en tweede periode gezet worden.

De thuiswedstrijd tegen DEM volgde in de week dat één van onze leiders Ayoub zijn kniebanden op de training afscheurde. Overigens: Deze Ayoub kwam twee dagen later al bij de thuiswedstrijd kijken en is inmiddels succesvol geopereerd. Zoals bij bijna alle wedstrijden dit seizoen was hij ook vandaag weer als toeschouwer/bankzitter aanwezig en was het goede nieuws dat hij na de winterstop weer kan beginnen met lichtjes meetrainen. In deze eerste wedstrijd won Zeeburgia B1 op een overtuigende manier met 4-1 van DEM (zie verslag).

1e HELFT
Na het debacle van vorige week tegen Hoofddorp B1 (zie verslag) speelden onze jongens vandaag in een iets andere opstelling. Uiteraard nog steeds vanuit balbezit op de aanval maar wel met wat verschuivingen in de basisopstelling. Binnen de eerste minuten leidt dit tot verschillende kansen. In de tweede minuut wordt een schot van Nathan nog geblokt maar een minuut later is het wel raak. In een scrimmage voor het DEM doel vindt Nathan de spits van vandaag Delano en Delano verschalkt op zijn beurt vanuit de draai de DEM keeper: 0-1 ZEEBURGIA. De zijkanten worden veelvuldig gevonden en Jason en Rocky geven veel ballen voor de goal. De scherpte is er helaas steeds net niet waardoor het achterin zaak is om 'zakelijk' te blijven verdedigen. Yeremy coacht zijn achterhoede goed toe en Dappie, Quinzairo, Joseph en Hasian geven weinig weg aan de overigens sterke DEM voorhoede. De twee kansen die DEM wel krijgt, gaat er één gelukkig van over en één wordt mooi uit de hoek getikt door Yeremy. Om te voorkomen dat we zoals wel vaker de deksel op de neus krijgen, zou een tweede goal zeer welkom zijn. In de dertigste minuut is het zover. Wederom komen we voetballend in de zestien van DEM en wordt daar in de drukte de handige Nathan bereikt. Ditmaal haalt hij zelf de trekker over en belandt de bal tegen de netten: 0-2 ZEEBURGIA. Nog geen minuut later lijkt de wedstrijd beslist. Een goede vrije trap vanaf de linkerkant wordt binnengekopt door een Zeeburgia hoofd. Echter heeft de scheidsrechter iemand iets horen roepen waardoor hij het doelpunt afkeurt.

2e HELFT
De tweede helft is wellicht nog degelijker van de kant van Zeeburgia. Er wordt weinig weggegeven en de kansen vloeien rijkelijk. Echter staat het vizier steeds net niet op scherp waardoor DEM de hoop houdt met een tegengoal de wedstrijd te kunnen kantelen. Het blok op het middenveld met Sohaib, Nathan en Denzel breekt veel aanvallen van DEM af en bij balbezit zoeken zij de zijkanten over de grond en - met snelheidsduivel Nathaniel inmiddels in de ploeg - ook door de lucht. DEM gaat wat fysieker spelen waardoor onze jongens ook moeten leren omgaan met rustig blijven en juist de bal snel rond te spelen en de duels hiermee vermijden. Ruben vecht zich een slag in de rondte voorin en zorgt er hiermee voor dat DEM continu twee man nodig heeft om hem van scoren af te houden. Hierdoor blijft er ruimte voor onze andere spelers om Ruben heen en daar maken we gretig gebruik van. Ruben wint zijn duel op kracht, kijkt over de bal heen en vindt de volledig vrijstaande Nathan naast hem. Nathan krult de bal in de verre kruising waardoor de wedstrijd echt in 't slot zit: 0-3 ZEEBURGIA.
Met de inmiddels zeer goed ingevallen Quinten voor Jason wordt er achter niets meer weggegeven en de duels ook achterin in ons voordeel beslecht.

Na het eindsignaal zie je dat de overwinning ook even nodig was. Daarnaast ook voor 't eerst dit seizoen de '0' gehouden en de wedstrijd zakelijk in plaats van frivool/risicovol geëindigd.

Zeeburgia wenst DEM uiteraard alle succes na de winterstop en gaat er eigenlijk ook van uit dat zij niet (direct) gaan degraderen. Verder bedankt Zeeburgia de scheidsrechter en meneer Echahbouni voor het goed leiden van de wedstrijd en de ouders/supporters voor het rijden en toejuichen van ons team.

Aanstaande week oefenen onze 1e jaars uit de B1 en B2 tegen De Meern B1 (3e divisie) en in januari staan een aantal oefenwedstrijden op het programma waaronder tegen AZ.