Zaterdag 01-11-14, 1200u
Competitiewedstrijd 2e divisie
Be Quick 1887 B1 - Zeeburgia B1     2 - 1

VOORAF
Zoals in de voorbeschouwing vermeld, is Be Quick 1887 één van de oudste verenigingen van Nederland. Een prachtig sportpark met een dito hoofdveld zorgen ervoor dat wedstrijden nog wat extra elan krijgen!

Wat voor ploegen staan vandaag tegenover elkaar? Volgens tegenstanders zijn zowel Be Quick 1887 als Zeeburgia voetballend sterk en melden verschillende ploegen dat ze op een gelukkige manier aan de punten zijn gekomen tegen hen. Vandaag staan ze tegenover elkaar en kan dus worden uitgemaakt welke ploeg zich onderling als sterkst voetballend kan profileren.

Be Quick 1887 B1 heeft al de nodige punten verzameld. Saillant detail is dat zij de punten op een wat aparte manier binnen hebben gehaald: Uit werden alle wedstrijden gewonnen en kregen zij nul tegendoelpunten maar thuis werden alle wedstrijden verloren. Alsof een busreis van langer dan een uur de juiste warming-up voor de heren uit Groningen is.

Zeeburgia B1 heeft een jaar met één enkel geluid: Het voetbal is aardig, de discipline en het teamgevoel is sterk, er is een duidelijk zichtbare groei maar de punten blijven - onterecht? - achterwege. Misschien is slechts één overwinning nodig om voor de puntenommekeer te zorgen dit seizoen?!

1e HELFT
Zoals inmiddels bekend zet Zeeburgia vanaf de aftrap druk op Be Quick 1887. Dit zorgt in alle wedstrijden voor lichte paniek bij de tegenstander maar het succes van vandaag is van een ander niveau. De bal wordt door Be Quick steeds een linie verder terug gespeeld met als laatst mogelijke linie de Be Quick keeper. Ruben is inmiddels tot op een paar meter genaderd en zet vol druk op de keeper. Deze ziet geen andere mogelijkheid dan tegen Ruben aan te schieten waarna de bal rustig in het Be Quick doel rolt: Na acht seconden staat het 0-1 ZEEBURGIA. Zou het vandaag gaan lukken?
In de daaropvolgende vijftien minuten is het duidelijk uit wat voor hout Be Quick 1887 gesneden is. Met verzorgd voetbal, een zeer sterk spelende "10" en zonder zwakke schakels wordt de aanval gezocht. Onze jongens hebben het in deze fase moeilijk en het is meer de onzorgvuldigheid van de Be Quick spits dat Zeeburgia op voorsprong blijft. Er waren zeker vier zeer goede mogelijkheden te noteren voor de verder vaardige en hardwerkende spits van de Groningers.
Bij balbezit Zeeburgia lukt het onze tegenstander niet om krachtig druk te zetten waardoor ook wij voetballend bij onze zijkanten weten te komen. Echter is het vandaag niet de dag van onze vleugelspitsen waardoor we in plaats van kansen creëren veelal balverlies lijden en moeten omschakelen. Het komt hierdoor voor twee ploegen ook aan op flinke arbeid verrichten en dat gebeurt dan ook.
Waar de Be Quick wind wat is gaan liggen en Zeeburgia wat kansjes begint te krijgen, volgt alsnog de - overigens voor de eerste helft terechte - gelijkmaker. In een duel op de achterlijn blijkt de Be Quick spits handiger dan Joseph. Beide heren trekken en duwen redelijk onschuldig waarna ze ook beide op de grond eindigen. Vanaf de zijkant leek een penalty ietwat zwaar maar het was zeker niet een onbegrijpelijke keuze van de scheids om naar de stip te wijzen. Dit buitenkansje werd door Be Quick vakkundig langs Jared geschoten: 1-1 BE QUICK 1887.
Met nog 5 minuten in de eerste helft verschaft Zeeburgia zich nog twee dotten van kansen waarbij in beide gevallen Zeeburgia in de 16 een goede schietmogelijkheid heeft. Gilbert zijn uithaal wordt netjes door de Be Quick keeper uit de hoek getikt en Denzel's schot wordt gekraakt.

2e HELFT
De tweede helft staat meer in het teken van vechten voor wat je waard bent. Beide partijen spelen minder verzorgd voetbal en ook de condities van alle spelers wordt flink getest. Kleine krampgevalletjes, gaten op 't middenveld en sjoggen in plaats van rennen, zijn allemaal factoren die het verzorgde voetbal parten spelen.
Grote en/of uitgespeelde kansen zijn in de tweede helft op één hand te tellen. Be Quick 1887 is zeker de betere partij in de tweede helft maar dat leidt meer tot rustiger voetbal dan tot echte kansen. Het is ook niet geheel verwonderlijk hoe de - uiteindelijk winnende - 2-1 voor Be Quick 1887 B1 tot stand komt. Een wat ongelukkig weggegeven corner wordt goed voorgegeven maar tot tweemaal toe is het onoplettendheid van onze jongens dat ertoe leidt dat Be Quick deze corner promoveert tot doelpunt. Eerst kan één van de Be Quick heren in het vijfmetergebied de bal terugkoppen en vervolgens krijgt een andere Be Quick speler de ruimte om op twee meter van de doellijn de bal tegen de touwen te schieten: 2-1 BE QUICK 1887.
Door het inbrengen van Nathaniel voor Rocky krijgt ook Zeeburgia nog wat mogelijkheden voor de gelijkmaker. De snelheid van Nathaniel is een gigantisch wapen en hiermee verschaft hij zichzelf en het team ook drie mogelijkheden. Helaas zijn twee van de gemaakte keuzes ietwat ongelukkig en éénmaal leidt een toegekende vrije trap via het hoofd van Ruben vol op de lat.
Bij het eindsignaal is het duidelijk dat Be Quick alles heeft moeten geven voor een overwinning op onze jongens. Net zo duidelijk is dat als er een partij de overwinning verdiende, het helaas de heren van Be Quick 1887 ook waren.

Zeeburgia feliciteert Be Quick 1887 met de overwinning en de punten, bedankt de scheidsrechter en meneer Echahbouni voor het goed leiden van de wedstrijd, meneer Jonis en Jansen voor het rijden van de busjes en de andere meegereisde ouders/supporters voor het toejuichen van ons team.

Volgende week een thuiswedstrijd tegen koploper Hollandia. Interessant voor onze jongens omdat de vervelende eerste periode achter ons is gelaten en de tweede periode is gestart. Iedereen staat in deze tweede periode weer op 0 punten waardoor er weer mogelijkheden liggen voor onze jongens. Deze wedstrijd start om 13u op ons sportpark en we nodigen uiteraard iedereen uit om ons te supporten.