Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Zeeburgia B1 geeft goede eerste helft geen passend vervolg en verliest van Roda '46 B1

Zeeburgia JO17-1

2 - 3

Roda 46 B1

15'
... (intikker)
Ruben Jonis (intikker)
24'
Gilbert Ilaria (penalty)
29'
36'
68'
70'

VOORAF
Zowel Roda '46 als Zeeburgia staan op weinig punten en hebben het idee dat dit tegen de veld- en voetbalverhouding is van de gespeelde wedstrijden. Echter sta je uiteindelijk altijd op de positie waar je hoort te staan en is de wedstrijd van vandaag een mooi meetmoment voor beide ploegen.

Roda '46 lijkt vooral de punten te pakken tegen de sterkere ploegen (met oa winst op Be Quick en AFC '34) en juist tegen de ploegen onderin misstappen te maken (Argon en Hoofddorp). Het doelsaldo van 6 voor en 9 tegen doet ook vermoeden dat ze goed zijn in tegenhouden en wat meer moeite hebben met zelf scoren.

Zeeburgia heeft de punten gepakt tegen de ploegen onderin (DEM en Quick '20) maar het onderspit gedelfd tegen de andere ploegen. Vaak met de complimenten van de tegenstander maar die zijn in de voetbalwereld weinig waard. Met een goede overwinning op Spartaan '20 afgelopen week is de hoop dat 't lek boven is en een reeks overwinningen kan worden neergezet. Voetballend is Zeeburgia sterk en in alle wedstrijden is er veel balbezit. Dit leidt ook tot kansen en doelpunten, maar niet genoeg om de tegendoelpunten in aantal boven te blijven.

Ondanks de weinige punten lijkt het vertrouwen nog steeds aanwezig bij spelers en staf van Zeeburgia. Of dit terecht is, zal vandaag tegen Roda '46 moeten blijken.

1e HELFT
Zeeburgia zet vanaf de eerste minuut druk op Roda '46 en lijkt met maar één doel deze wedstrijd te zijn aan gegaan: Een klinkende zege. Roda '46 komt niet aan voetballen toe en probeert door middel van snelle lange ballen een beetje ademruimte te verkrijgen. Deze lange ballen komen keer op keer bij onze jongens terecht die vervolgens op hun beurt via de zijkanten het Roda '46 doel bestoken. Het wachten is op de openingstreffer en dit lijkt enkel een kwestie van tijd.

Dit blijkt ook het geval, maar geheel tegen de verhouding in valt deze in het Zeeburgia doel. Na balverlies van Zeeburgia schiet de Roda '46 verdediging de bal naar voren. Hasian (1e jaars uit de B2) stond positioneel nog in de aanval en moest zijn directe tegenstander hierdoor over laten aan het centrale verdedigingsblok Joseph-Quinzairo. Waar zij normaal alle ruimtes voor hun collega verdedigers kunnen dichtlopen, zijn zij nu ook zelf net te laat en weet de linksbuiten - nog niet aan de bal geweest - deze buitenkans adequaat te verzilveren: 0-1 RODA '46. Tegen alle verwachtingen in en niet passend bij het wedstrijdbeeld, maar wel de harde realiteit voor onze jongens.
Net als vaker dit seizoen verandert er weinig bij onze jongens, blijven zij positief en gaan zij weer voetballend op zoek naar het Roda '46 doel. Kansen voor Ruben, Jason, Nathan en Rocky zijn niet aan de heren besteed en het is uiteindelijk een vrije trap die de terechte gelijkmaker op het bord laat zetten. Na een overtreding vlak buiten de 16 gaat onze aanvoerder zelfverzekerd achter de bal staan. Zonder aarzelen schiet Gilbert de bal buiten bereik van de keeper maar vol op de paal. Deze bal komt gelukkig voor de voeten van Ruben die zich niet bedenkt en de gelijkmaker tegen de touwen tikt: 1-1 ZEEBURGIA. Zou het hek van de dam zijn (1)?
Nog geen vijf minuten later staat Zeeburgia op de verdiende voorsprong: Een zeer goede actie van de sterk spelende Jason wordt onrechtmatig gestopt door de Roda '46 back en de scheidsrechter fluit voor een penalty. Gilbert blijft ook de tweede penalty van het seizoen koel en schiet Zeeburgia op voorsprong: 2-1 ZEEBURGIA. Zou het hek echt van de dam zijn (2)?
Onze jongens schreeuwen elkaar weer naar voren en voelen dat er in de eerste helft al een flinke slag geslagen kan worden. Maar zoals helaas vaker in dit seizoen en al eerder in deze wedstrijd betekent een tweede (counter-)kans voor Roda '46 ook een tweede goal voor de heren uit Leusden. Zeeburgia heeft een corner en ziet in een duel Quinzairo geblesseerd op de grond liggen. Roda '46 maakt de keuze om de bal naar voren te schieten - wat overigens volgens de regels ook gewoon mag - en wederom is de linksbuiten sneller en/of handiger dan onze verdedigers en schuift de gelijkmaker langs de uitgekomen Yeremy: 2-2 RODA '46. Gezien de kansen en het vertoonde spel een onbegrijpelijke tussenstand.

2e HELFT
Vriend en vijand is het er over eens: Zeeburgia gaat in de tweede helft orde op zaken stellen. Niets blijkt echter minder waar, want deze tweede helft is een stuk minder sterk dan de eerste helft. Er is minder rust, zorgvuldigheid in de passes en de beweging zonder bal lijkt totaal niet meer aanwezig. Hierdoor wordt de tweede helft een helft waarbij niet meer één ploeg kansen krijgt maar zijn er twee ploegen met kansen. Zeeburgia B1 raakt ook in deze helft de paal en mist wat grote kansen en Roda '46 heeft de mogelijkheid voor een penalty en kruipt vaker uit haar schulp. Uiteindelijk is de winnende goal wederom één waar een persoonlijke fout achterin aan vooraf gaat. Roda '46 toont zich meedogenloos en promoveert deze buitenkans tot doelpunt: 2-3 RODA '46.
De laatste minuten kennen nog wat kleine speldenprikjes maar deze mogen er ook niet in.

Op basis van de eerste helft leek een grote uitslag voor Zeeburgia rechtvaardig maar het mag gezegd dat Roda '46 wellicht een minder goed elftal heeft; ze voetballen wel echt voor de punten, staan achterin hun mannetje en hebben tot de laatste minuut alles gegeven. Op basis hiervan moeten we bij Zeeburgia wellicht maar eens achter onze oren krabben en kijken of we wat van Roda '46 kunnen leren.

Zeeburgia feliciteert Roda '46 met de overwinning en de punten, bedankt de scheidsrechter en Dap sr voor het goed leiden van de wedstrijd en de ouders en andere Zeeburgianen voor het supporten van ons team.

Volgende week een uitwedstrijd tegen de nummer vier Be Quick 1887 B1. Deze wedstrijd start om 12u in Groningen waardoor we zeer vroeg zullen vertrekken uit Amsterdam en er alles aan zullen doen om de vele reisuren om te zetten in 3 broodnodige punten.