Zaterdag 4-10-14, 1300u
Competitiewedstrijd 2e divisie
Zeeburgia B1 -  Waterwijk B1     1 - 3

VOORAF
Beide ploegen hadden vooraf na 4 wedstrijden op meer punten gerekend en hadden dit wellicht ook op basis van de 4 wedstrijden verdiend. Hierbij wel genoemd dat dit de mening van de beide trainers is.

Waterwijk B1 heeft na 4 wedstrijden twee punten en de pech dat er tot tweemaal toe nipt verloren werd, waaronder in de laatste minuut met 3-4 tegen koploper en favoriet Hollandia B1 (verslag). Zeeburgia B1 startte nog wat stroef tegen Emmen (verslag), maar was de daaropvolgende drie weken de bovenliggende partij tegen Quick '20 (verslag), DEM (verslag) en AFC '34 (verslag). Echter werd van laatstgenoemde niet gewonnen waardoor de teller op 6 punten staat.

Gezien de uitslagen lijkt Waterwijk een versterking voor de 2e divisie en hebben zij een jeugdopleiding die stappen vooruit maakt qua grootte, niveau en nu ook daadwerkelijke divisie-indeling.

Zeeburgia is het aan haar stand verplicht om bovenin de 2e divisie mee te draaien. Wel speelt Zeeburgia vandaag met een flink gewijzigde formatie: Niet alleen de geblesseerde aanvoerder Ayoub en verdediger Derrick zijn niet aanwezig, de oplettende scheidsrechter meldde vlak voor aanvang dat een tweetal spelerspassen verlopen waren en hierdoor ook niet speelgerechtigd zijn.

1e HELFT
Zeeburgia B1 gaat verder waar het de afgelopen weken mee bezig is geweest. Via opbouw vanuit achteruit wordt er voetballend gezocht naar de goal van de tegenstander. Ondanks de drie spelers met een nieuwe positie achterin (Quinzairo op links, Gilbert centraal en Jason op rechts) komt Zeeburgia vaak voetballend onder de felle druk van Waterwijk uit. Sohaib uit de B2 en Denzel zijn vaak aanspeelbaar en worden hierdoor veel ingespeeld.
Waterwijk laat op haar beurt zien dat zij ook hun kwaliteiten en tekortkomingen kennen. Bij balbezit wordt de bal snel lang gespeeld en de voorhoede zet vervolgens druk. De buitenspeler van Waterwijk laat zien één van de smaakmakers van de competitie te zijn en is een behoorlijke plaag voor de Zeeburgia achterhoede.
Ondanks dit alles zijn er tot aan de dertigste minuut weinig tot geen kansen te noteren. Echter na een half uur is het de snelle en handige linksbuiten van Waterwijk die goed oplet bij een verdedigingsfout van Zeeburgia en de spits vrij voor de goal vindt: 0-1 WATERWIJK.
Zeeburgia blijft voetballend de oplossingen zoeken en na een goede combinatie tussen Sohaib en Nathan vindt laatstgenoemde met een mooie steekpass de doorgelopen Denzel die beheerst de gelijkmaker tegen de touwen schuift: 1-1 Zeeburgia.
Met nog twee minuten op de klok verwacht je met een gelijke stand de kleedkamers op te zoeken maar niets is minder waar. Twee fouten aan Zeeburgia zijde leiden even zoveel doelpunten voor Waterwijk in. Eerst lukt het Zeeburgia niet om de bal de zestien uit te krijgen en vindt de behendige linksbuiten genoeg ruimte om de bal in de verre hoek te schuiven (1-2 WATERWIJK) en vervolgens wordt er een directe vrije trap toegekend waaruit de verre hoek wordt gevonden (1-3 WATERWIJK).

Een compliment richting Waterwijk voor deze 1e helft is op zijn plaats. Wellicht hebben ze niet één van de beter voetballende ploegen in de competitie, wel zijn zij zeer gemotiveerd en vechten ze voor iedere bal.

2e HELFT
De tweede helft is een onrustige helft. Zeeburgia wil graag voetballen maar blijkt onrustiger en minder zuiver dan in de eerste helft en Waterwijk heeft als opdracht meegekregen de voorsproing met man en macht te verdedigen. Ook lijken de spelers van Waterwijk er gezien de vele blessurebehandelingen er doorheen te zitten. Kortom; Waterwijk wil niet meer en Zeeburgia kan niet meer. Van de 15 minuten blessuretijd werd er helaas maar 3 minuten bijgetrokken door de scheidsrechter maar al had hij er 30 minuten bij gedaan, had ik geen extra doelpunten van Zeeburgia zien vallen. Vandaag was de minste wedstrijd van Zeeburgia B1 en dat leidt op het niveau van de 2e divisie tot een nederlaag.

Genoeg leermomenten vandaag. Maar nog steeds genoeg wedstrijden om te laten zien waar Zeeburgia dit seizoen in staat moet zijn!

Uiteraard danken alle Zeeburgia spelers de steeds groter wordende toeschouwersaantallen en hopen zij dat ze volgende thuiswedstrijd weer een mooie wedstrijd kunnen laten zien.

Volgende week de Amsterdamse derby tegen koploper AFC op Sportpark Goed Genoeg.