Zaterdag 20-9-14, 1300u
Competitiewedstrijd 2e divisie
Zeeburgia B1 - DEM B1     4 - 1

VOORAF
DEM is van alle tegenstanders uit de competitie van Zeeburgia B1 wellicht de meest onbekende. Dit is wellicht volledig onterecht want wat zoekwerk op internet leert de grootte van de vereniging: DEM telt maar liefst 50 jeugdteams (van A tm F)! Er zijn 7 B-elftallen, bijna het dubbele aantal van Zeeburgia.

Zowel DEM als Zeeburgia heeft na 2 wedstrijden 3 punten waarbij ze allebei hebben verloren van een ploeg met 6 punten (Emmen en Hollandia) en gewonnen van een ploeg met 0 punten (Quick '20 en Argon). Deze wedstrijd bepaalt zodoende of er wordt aangehaakt bij de topploegen en of er stappen zijn gemaakt in het leer- en prestatieproces bij de start van dit seizoen.

1e HELFT
Zeeburgia B1 laat er vanaf de eerste minuut geen gras over groeien: Met volle druk naar voren bij balbezit van DEM en met goed rondspelen bij eigen balbezit wordt er gezocht naar de openingstreffer. De jarige Gilbert Ilaria neemt hierin het voortouw maar ziet iedere medespeler hier vlekkeloos in volgen. Een flink aantal kansen worden vanaf de zijkanten gecreeerd en er wordt weinig tot niets weggegeven. Het duurt tot de 19e minuut dat de openingstreffer daadwerkelijk een feit is. Rocky omspeelt tweemaal dezelfde verdediger en schiet de bal langs de keeper van DEM: 1-0 ZEEBURGIA!
Dit is voor de Zeeburgia heren geen reden om gas terug te nemen en er blijft druk worden uitgeoefend op de DEM verdediging. De laatste pass en/of de afronding blijkt steeds net niet zuiver genoeg waardoor DEM mag hopen op een nog overbrugbare ruststand.
De verdedigend én aanvallend zeer sterk spelende Derrick komt weer mee over de linker zijkant en wordt door de rechtsbuiten van DEM in de zestien onrechtmatig onderuit gehaald. Gilbert kent de taak van de aanvoerder en toegekende penalty onberispelijk binnen: 2-0 ZEEBURGIA.
Ondanks nog een aantal hachelijke momenten voor het DEM doel en een klein speldeprikje van de DEM spits blijft de 2-0 tot en met de rust op het scorebord staan.

2e HELFT
De tweede helft is nog geen 3 minuten oud of DEM laat zien geleerd te hebben van de eerste helft. De eerste de beste vrije trap wordt goed ingestudeerd genomen, de handige spits draait mooi weg van Joseph en schiet strak en zuiver langs Yeremy de aansluitingstreffer tegen de touwen: 2-1 DEM. Zou Zeeburgia na zo'n sterke 1e helft DEM zo snel weer volledig terug in de wedstrijd laten komen? Neen. Ondanks dat de tweede helft minder sterk is dan de eerste helft, is ook Zeeburgia in het tweede bedrijf een maatje te groot voor DEM en creëert het weer een groot aantal kansen. Met een vernieuwde voorhoede (Nathaniel en Ruben komen naast Rocky en Delano te spelen) wordt de druk weer opgevoerd en kan het kansentellen weer worden hervat. De grootste kansen komen vanaf de razendsnelle Nathaniel maar het is uiteindelijk Jason die vanaf de linkerkant zijn mannetje passeert en de bal mooi in de verre hoek schiet: 3-1 ZEEBURGIA. De wedstrijd is gespeeld en het is de steeds fitter wordende Ruben die het slotakkoord voor zijn rekening neemt. In een scrimmage schiet hij dezelfde uitslag als vorige week op het scorebord: 4-1 ZEEBURGIA.

Een uitslag waar Zeeburgia wederom laat zien te groeien als team, als 17 indivuele spelers en qua resultaat. Waar in de voorbereiding nog met 6-0 werd verloren van Alphense Boys, het Spartaan '20 toernooi in 5 wedstrijden maar 2x werd gescoord, in de beker een nederlaag werd geleden tegen AFC '34 en Emmen in de openingswedstrijd van het seizoen te sterk was, zijn er nu twee zeer goede (en zelfs te kleine) overwinningen op rij geboekt door de 1998/1999 lichting van Zeeburgia.

Volgende week wacht AFC '34 op ons in Alkmaar. Daar hebben we na het beker debacle nog wat recht te zetten.

Namens alle jongens van Zeeburgia wil ik de scheidsrechter bedanken voor het goede fluiten en de aanwezige toeschouwers/ouders/Zeeburgianen voor het aanmoedigen.