Competitiewedstrijd 2e divisie
Quick '20 B1 - Zeeburgia B1     1 - 4

VOORAF
Quick '20 en Zeeburgia zijn twee vereniging met bijna hetzelfde bouwjaar: 1920 om 1919. Beide verenigingen hebben ook een jeugdvereniging met een enorme historie en track record en jaarlijks meerdere spelers zien vertrekken naar BVO's.

Ondanks deze mooie woorden hebben beide ploegen de eerste wedstrijd verloren. Zeeburgia verloor thuis ietwat ongelukkig met 2-3 van FC Emmen (zie ook het wedstrijdverslag) en ook Quick '20 opende met een nederlaag: Op de velden van Hollandia gingen de jongens uit Oldenzaal met maar liefst 6-1 onderuit (zie ook dit wedstrijdverslag). Deze wedstrijd dus voor beide ploegen om aan te tonen in welk rijtje ze willen worden geschaard: terug in het linkerrijtje of steviger in het rechterrijtje.

's Ochtends om 1115u waren onze jongens al aanwezig in de Zeeburgia kantine, wetende dat de aftrap pas ruim 4 uur later zou zijn. Quick '20/Oldenzaal uit is ruim 150 km enkele reis waardoor we vroeg moesten vertrekken.

1e HELFT
De wedstrijd was nog geen minuut onderweg of de eerste enorme kans was een feit: Een ongelukkig ingespeelde bal door keeper Yeremy leverde Quick '20 een niet te missen kans op maar bleek toch voorlangs te kunnen.
In de eerste twintig minuten was het rommelig en waren er kansen over en weer. In de 5e minuut vliegt Nathaniel langs zijn tegenstander en geeft een afgemeten bal voor de goal. Delano stapt mooi over de bal en Rocky kan met een intikker de voorsprong op het bord zetten: 0-1 ZEEBURGIA. Nog geen 5 minuten later krijgt Quick '20 een penalty. Wellicht was het geen hands (en dus geel) van Denzel maar onverdiend kan het ook niet genoemd worden aangezien Quick '20 in 4 minuten tijd 4 corners (bijna aangeboden) kreeg. De gegeven penalty wordt door de aanvoerder van Quick '20 binnengeschoten: 1-1 QUICK '20.
Na 20/25 minuten begint Zeeburgia beter te voetballen en komen er wat kansen. Toch duurt het tot de 35e minuut voordat Zeeburgia weer de voorsprong neemt. Gilly zet goed druk op 't middenveld waardoor de bal in de voeten van Delano terecht komt. Delano omspeelt de keeper vakkundig en schuift de bal tegen de touwen: 1-2 ZEEBURGIA.

2e HELFT
In de tweede helft een veel sterker Zeeburgia en een moegestreden Quick '20. Waar in de eerste helft - zeker in 't begin - Quick '20 zich liet gelden, is het in de tweede helft éénrichtingsverkeer. Bij Zeeburgia komen de vleugelspitsen vaak los van hun man, het middenveld kan vanuit balbezit de zijkanten vaak vinden en achterin wordt er rustig opgebouwd. Het wachten is op doelpunten en dat duurt nog ruim een kwartier. Dan is het ook meteen twee keer raak binnen een paar minuten. Na een goede actie en voorzet van Rocky op de linkerflank tikt Denzel de bevrijdende derde Zeeburgia goal binnen: 1-3 Zeeburgia. Nog mooier is het een paar minuten later wanneer Denzel de zijkanten opzoekt en Rocky vindt. Rocky maakt een dubbele schaar en schiet van bijna 20 meter vol in de kruising: 1-4 Zeeburgia.

In de laatste 20 minuten volgen veel kansen maar wil de bal er niet in. Jeremiah raakt de lat, Rocky, Gilly, Ruben, Jason, Nathan, Morven en vast nog een paar jongens komen vrij voor de keeper maar er komen geen extra doelpunten op 't scorebord.

Een mooi resultaat voor de Zeeburgianen en hopelijk de basis voor veel meer punten in de komende weken.

Namens alle jongens van Zeeburgia wil ik de scheidsrechter bedanken voor het goede fluiten, Angelo Jansen en Mohamed Aitbouazza voor het rijden van de twee busjes en meneer Dap voor het vlaggen.