Onbekend

OPSTELLING ZEEBURGIA B1
ALPHENSE BOYS - ZEEBURGIA 6-0

VOORAF
Nog zonder een training te hebben gegeven, mocht ik vandaag voor de eerste keer mee naar een (oefen-)wedstrijd van Zeeburgia B1. Ook voor een flink aantal 'nieuwe' jongens was dit hun eerste wedstrijd in het maagdelijk wit van Zeeburgia.

Zeeburgia B1 mag zichzelf binnen de amateurverenigingen een 'grote jongen' noemen met een keurige 3e plaats voor haar totale groep aan selectie-elftallen. Met de promotie van de C1 en A1 afgelopen seizoen zit er wellicht nog wel een hogere plaats in aankomend seizoen.
Één van de twee ploegen boven Zeeburgia in de Amateurverenigingen top100 is echter de tegenstander van vandaag: Alphense Boys B1.
De B1 van Alphense Boys heeft afgelopen seizoen bovenin de 1e divisie meegedraaid met een keurige 5e plaats in de eindrangschikking. De achterstand op de nummer 2 was zelfs maar 3 punten.

Voor Zeeburgia B1 een ideale tegenstander om te kijken waar we staan en hoeveel werk er nog aan de winkel is. Ook nog steeds een moment voor iedereen om te laten zien dat ze graag aankomend seizoen in de B1 spelen.

1e HELFT
In de 1e helft was het duidelijk zichtbaar dat Alphense Boys beter op elkaar was ingespeeld en wij moeite hadden om vanuit onze eigen positie te voetballen. We stonden te dicht op elkaar en verplaatsten vaker het probleem dan dat deze daadwerkelijk werd opgelost. Hierdoor kwamen we voetballend niet echt vooruit en werd er vaak te snel balverlies geleden.
Alphense Boys speelde op haar beurt wel verzorgd voetbal en gaf in deze een voorbeeld aan onze jongens waar we naartoe kunnen en misschien wel moeten groeien in de komende periode.

De onwennig- en slordigheid leidden ook driemaal de doelpunten in de 1e helft in. Balverlies achterin en op 't middenveld en goed uitspelen van Alphense Boys betekende een terechte 3-0 ruststand.

2e HELFT
De tweede helft kende een ander spelbeeld. Zonder dat er teveel omzettingen of meegegeven taken waren, stond Zeeburgia in de 2e helft een stuk gestructureerder. Van achteruit werd er vaker opgebouwd en ons middenveld vond de flankspelers met meer regelmaat. Dit leidde ook tot een aantal uitgespeelde kansen maar die waren in deze fase van de voorbereiding nog niet aan ons besteed. Alphense Boys had in de laatste 10 minuten van de wedstrijd nog wel drie oplevingen waardoor er een uiteindelijke 6-0 eindstand op het scorebord stond.